Pritožba Gajserja stala stopničk, vseeno je prevzel vodstvo v SP

Foto: Profimedia Tim Gajser
Svetovni prvak se je na vrh skupnega seštevka zavihtel tudi v tej sezoni.
Oglej si celoten članek

Slovenski motokrosist Tim Gajser je na dirki svetovnega prvenstva v italijanski Mantovi v elitnem razredu MXGP sprva osvojil tretje mesto, a ga je nato pritožba potisnila na četrto. Gajser je bil osmi v prvi vožnji in zmagal v drugi. 

Tokrat je v Mantovi potekala sicer šele prva od treh dirk na istem prizorišču, kot je v tej nenavadni koronski sezoni že postalo običajno. Danes je bila na sporedu VN Lombardije, v sredo bodo motokrosisti vozili VN Mantove, naslednjo nedeljo pa še VN Evrope.

Gajser dirke v prvi vožnji ni najbolje začel, po slabem startu se je moral prebijati iz ozadja. Do konca je sicer napredoval na osmo mesto, a končal predaleč od najboljših. Njegov najresnejši konkurent v boju za naslov prvaka Italijan Antonio Cairoli je bil tretji, na drugem mestu je vožnjo končal Španec Jorge Prado, zmagal je Švicar Jeremy Seewer.

V drugi vožnji je Gajser svoje delo opravil precej bolje in se na polovici mimo Prada prebil v vodstvo in ga zadržal do konca. Drugi je bil Prado, tretji pa Francoz Romain Febvre. V drugi vožnji pa je imel podobne težave kot Gajser v prvi Cairoli, Italijan je namreč iztržil le 15. mesto.

Prireditelji so po pritožbi sicer spremenili vrstni red v drugi vožnji, posledično pa se je spremenil tudi vrstni red v seštevku dirke. Zmagal je tako Seewer in ne Prado, Gajser pa je končal na četrtem mestu in ne na tretjem. Gajser je ostal zmagovalec druge vožnje, pritožbe pa so spremenile vrstni red za njim. Prado je tako padel na četrto mesto, s tem pa tudi izgubil skupno zmago.

V seštevku dirke je namreč po novem vrstnem redu druge vožnje slavil Seewer s 45 točkami, pred Gajserjem pa sta končala še Nizozemec Glenn Coldenhoff in Prado, oba sta zbrala po 40 točk. Gajser je dirko končal z 38 točkami po osmem mestu v prvi vožnji in zmagi v drugi, kar je po novem zadoščalo za četrto mesto.

Skupno pa je Gajser ostal novi vodilni v seštevku. Ima 316 točk, prehitel je doslej vodilnega Cairolija (311), tretji je Seewer s 300 točkami.

Drugi slovenski dirkač v Mantovi je bil Jan Pancar v razredu MX2. Po daljšem času je ostal brez točk, bil je 25. v prvi vožnji in 29. v drugi, skupno pa 32. Zmagal je Danec Thomas Kjer Olsen. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.