Gajser uspešen že na začetku

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Svetovni prvak v motokrosu Tim Gajser je novo sezono 2017 začel v slogu stare. Branilec naslova v elitnem razredu MXGP je dobil današnje kvalifikacije pred sobotno uvodno dirko sezone v Katarju.
Oglej si celoten članek

Tim Gajser je lani na prizorišču v Losailu kot novinec v razredu presenetil vse tekmece in zmagal na svoji prvi dirki v najmočnejši kategoriji. Pozneje je potrdil, da ta zmaga ni bila naključna, ob koncu sezone pa pospravil naslov prvaka.

Zdaj je najboljši Hondin dirkač še enkrat pokazal, da tudi v sezoni 2017 misli zelo resno. Čeprav je pred dnevi, preden se je odpravil v Katar, še previdno razmišljal o tem, da je osvojeno težje braniti kot doseči, je že v prvem poskusu spet premagal vse tekmece.

Gajserju, ki je dosegel kvalifikacijski čas 25:05,634, se je najbolj približal italijanski veteran Antonio Cairoli (KTM) s časom 25:06,251 tretji pa je bil Francoz Gautier Paulin (Husqvarna, 25:21,543). Kvalifikacije so v ospredju končali še Gajserjev ekipni sotekmovalec Rus Jevgenij Bobrišev, Belgijec Jeremy Van Horebeek (Yamaha), Švicar Arnaud Tonus (Yamaha) in Francoz Romain Febvre (Yamaha).

Nova sezona se bo za dirkače v elitnem razredu MXGP začela v soboto ob 16. uri po slovenskem času, druga vožnja nočne preizkušnje v Katarju bo na sporedu ob 19. uri.

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 08:09 25. Februar 2017.

    Tim,že sedaj vse čestitke...Z odlično Hondo do novih zmag..one heart

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.