Gajser z zmago v drugi vožnji povečal vodstvo v SP

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Tim Gajser na rojstni dan na VN Afyona drugi.
Oglej si celoten članek

Slovenski motokrosist Tim Gajser, ki danes praznuje 25. rojstni dan, je bil na dirki svetovnega prvenstva razreda MXGP za veliko nagrado Afyona skupno drugi. Na istem prizorišču, na katerem je pred dnevi zasedel tretje mesto na VN Turčije, je dosegel tretji čas prve vožnje, v drugi je bil prvi in je tako ohranil tudi vodstvo v SP.

Najhitrejši čas prve vožnje je dosegel zmagovalec VN Turčije, Nizozemec Jeffrey Herlings, ki je bil v drugi dirki drugi ter je tako postal skupni zmagovalec VN Afyona pred Gajserjem. Herlings je bil nekaj časa pred Gajserjem na drugem mestu druge vožnje, nato se je Gajser prebil pred njega. V vodstvu je bil tedaj Španec Jorge Prado, ki ga je slovenski šampion ugnal v devetem krogu in se prebil na čelo dirke.

Kmalu nato je Španca prehitel še Herlings, ki pa je vse bolj zaostajal za Gajserjem. Ta je v dvanajstem krogu povedel s skoraj štirimi sekundami prednosti, ki je nato narasla že na več kot devet sekund. Na koncu je Gajser zmagal s skoraj šestimi sekundami prednosti pred Herlingsom (+5,947), tretji je bil Italijan Antonio Cairoli (8,978), četrti pa Prado (14,097). Cairoli je bil v prvi vožnji drugi, skupno na dirki pa je bil tretji.

Gajser še naprej vodi v skupnem seštevku SP, saj ima po devetih dirkah 355 točk, drugi je Francoz Romain Febvre z 327 točkami, tretji je Cairoli (326), četrti pa Herlings (321).

V šibkejšem razredu MX2 je slovenski predstavnik Jan Pancar v prvi vožnji zasedel 16. mesto, na tem mestu je končal tudi v drugi in je bil 16. tudi skupno. Najhitrejši v prvi vožnji je bil bil Francoz Maxime Renaux, ki je v drugi končal na drugem mestu za rojakom Tomom Viallejem. Ta je zmagal v skupnem seštevku VN. V skupnem seštevku SP vodi Renaux, Pancar je z novimi desetimi točkami napredoval na 17. mesto.

Za najboljše motokrosiste na svetu je bila to druga zaporedna dirka na prizorišču Afyonkarahisar po tritedenskem premoru. V naslednjih dveh mesecih do konca sezone imajo dirkači na sporedu še sedem dirk. Naslednja, deseta dirka svetovnega prvenstva, bo 19. septembra, ko je na programu VN Sardinije.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.