Gajser zmagal tudi po naslovu svetovnega prvaka

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Tim Gajser, svetovni prvak v motokrosu v elitnem razredu MXGP, je sezono 2020 končal z zmago.
Oglej si celoten članek

Na zadnji dirki v italijanski Pietramurati je Tim Gajser zmagal, potem ko je bil drugi v prvi vožnji in najhitrejši v drugi. Že v sredo je sicer na drugi od treh dirk na tem prizorišču potrdil naslov prvaka in ubranil lansko lovoriko.

Tokrat je tako lahko nastopil sproščeno, v prvi vožnji je moral priznati premoč le Francozu Romainu Febvreju. V drugi pa je zmagal pred Francozom in tako v seštevku dirke dosegel novo zmago, peto v tej sezoni, s katero je na najlepši način zaokrožil tretji naslov prvaka v najmočnejšem razredu. Gajser in Febvre sta imela po 47 točk, tretji je bil Francoz Gautier Paulin (38).

Gajser na prvem mestu seštevka sezone ni bil ogrožen, danes pa sta o drugem v SP odločala Švicar Jeremy Seewer in Italijan Antonio Caroli, boljši je bil Švicar, ki je na koncu zbral 618 točk, Italijan pa je tretji v sezoni s 599. Novi in stari prvak Gasjer je sezono končal s 720 točkami.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.