Galop bizonov: že na pragu končnice

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
V severnoameriški hokejski ligi NHL sta bili v noči na četrtek na sporedu zgolj dve tekmi, obe pa sta se končali z izidom 3:2. Buffalo Sabres so Carolina Hurricanes odpravili po podaljšku, Pittsburgh Penguins pa so bili od Toronto Maple Leafs boljši že v rednem delu.
Oglej si celoten članek

Na tekmi v Buffalu je bil najbolj presenečen kapetan domačih Jason Pominville, ki ob uspešnem strelu v podaljšku ni bil prepričan, ali je plošček končali v mreži ali ne. "Nisem videl, preprosto sem imel pred očmi vse črno. Ta zmaga je velikanska, lepo napredujemo in igramo vse boljši hokej. Globoko smo zabredli, ampak verjamemo, da smo lahko boljši," je dejal Pominville, ki je ob golu dosegel tudi podajo. Buffalo se je v zadnjem času s 14. mesta vzhodne konference povzpel na deveto, do mesta za končnico pa ga ločita le še dve točki. Prek Jaroslava Spaceka je v prvi tretjini povedla Carolina, Tyler Myers je izenačil, nato je Thomas Vanek Buffalo popeljal v vodstvo, na 2:2 pa izenačil Chad LaRose.

Pittsburgh je Toronto s 3:2 ugnal v rednem delu. Pascal Dupuis se je kar dvakrat vpisal med strelce, ekipa pa je vknjižila že sedmo zaporedno zmago. En gol je prispeval Jordan Staal in dodal še podajo, novinec v vratih domačih Brad Thiessen pa je ustavil 22 strelov. Ekipa je s svojo predstavo najbolj navdušila nekdanjega MVP lige Maria Lemieuxa, ki je kot lastnik ekipe iz svoje lože gledal že enajsto zmago na domačem ledu v zadnjih 12 odigranih tekmah. Gola za Toronto sta prispevala Phil Kessel in Carl Gunnarsson.

Liga NHL, rezultati:

Buffalo Sabres : Carolina Hurricanes 3:2*
Pittsburgh Penguins : Toronto Maple Leafs 3:2
* - po podaljšku

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.