Galski petelini so osvojili bron

Foto: EPA Francija, Litva Foto: EPA Francija, Litva Foto: EPA Francija, Litva Foto: EPA Francija, Litva Foto: EPA Francija, Litva Foto: EPA Francija, Litva Foto: EPA Francija, Litva Foto: EPA Francija, Litva Foto: EPA Francija, Litva Foto: EPA Francija, Litva Foto: EPA Francija, Litva Foto: EPA Francija, Litva Foto: EPA Francija, Litva Foto: EPA Francija, Litva
Košarkarska reprezentanca Francije je na svetovnem prvenstvu v Španiji v Madridu s 95:93 (premagala Litvo in osvojila končno tretje mesto.
Oglej si celoten članek

Evropski prvaki Francozi, ki so se z naslovom najboljšega na stari celini ovenčali septembra lani v Sloveniji, so danes posegli še po bronastih kolajnah na SP. Najboljši košarkar galskih petelinov je bil s 27 točkami znova Nicolas Batum, ki si kruh sicer služi v ameriški ekipi NBA Portland Trail Blazers. Pri Litovcih je bil prvo ime Jonas Valančijunas, ki je dosegel 25 točk.

S številnimi zvezdniki iz najmočnejše košarkarske lige na svetu NBA, kot so Boris Diaw, Rudy Gobert in Evan Fournier, so bili Francozi na papirju v vlogi favorita, čeprav tretja četrtina tega ni kazala, Francozi so zaostajali s 64:71. A potem je ekipi galskih petelinov kljub utrujenosti le uspel preobrat. Francozi so namreč še kako čutili polfinalni poraz proti Srbiji minulo noč, a se niso predali.

V igri živcev v zadnjih 30 sekundah so mirnejše roke obdržali Francozi. Serije prostih metov so se selile z ene na drugo stran, ko so pri zadnjem zgrešenem prostem metu Litovcev skok dobili Francozi, pa je bilo jasno, da bodo bron okrog vratu prejeli trikolori.

Francija : Litva 95:93 (22:19, 43:42, 71:64)

Litva: Pocius 11 (1:2), Jaskevičius 14 (5:5), Lavrinovič 5, Maciulis 11 (3:4), Seibutis 13 (4:4), Jasaitis 1 (1:2), Motiejunas 3, Jankunas 10 (1:1), Valančijunas 25 (9:10)
Francija: Heurtel 13 (6:8), Batum 27 (9:11), Diot 8, Lauvergne 13, Jackson 3, Fournier 4 (4:4), Pietrus 4 (2:4), Gobert 4, Diaw 15 (3:6), Gelabale 4

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.