Gareth Bale prioriteta Reala za leto 2013

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Španski športni dnevnik Marca v petek poroča, da je Tottenhamov univerzalec Gareth Bale prvi na seznamu želja Real Madrida, ko se bo kraljevi klub krepil za sezono 2013/14. Oba kluba naj bi celo dosegla dogovor, da bo londonski klub v primeru enako visokih ponudb sprejel Realovo.
Oglej si celoten članek

Gareth Bale je s fantastnično predstavo na sredini ligaški tekmi proti Astonu Villi spet spomnil navijače Tottenhama, da imajo v ekipi nogometaša svetovnega kova. S hat-trickom je Bale v letošnji sezoni dosegel že devet golov, s čimer je že na polovici sezone izenačil svoj rekord.

Velški reprezentant, ki je svojo moč pokazal tudi na eni od dveh tekem Evropske lige proti Mariboru, je že dolgo časa tarča Realovih oglednikov, po pisanju španskega dnevnika Marca pa je Bale prvo ime na seznamu igralcev, ki naj bi klub okrepili pred sezono 2013/14.

"Real Madrid je povpraševal po Balu, odgovor pa je bil, da ni naprodaj, ampak da bodo, ko se bodo pogajanja začela, prvi, ki bodo dobili klic. To se bo zgodilo to poletje, saj je nogometaš izrazil željo, da bi zaigral v velikem klubu, ki bi mu lahko pomagal rasti in osvojiti največje lovorike," pišejo pri Marci.

"Prioriteta Bale"

Ime raketnega Otočana se je sicer pojavilo na naslovnici petkove izdaje najbolj branega športnega dnevnika v Španiji. Naslov se je glasil "Prioridad Bale" (Prioriteta Bale, op. a.), možnosti za njegov prihod pa naj bi še povečali izjemno dobri odnosi med kluboma, ki sta si v preteklosti že izmenjala Rafaela van der Vaarta, Emmanuela Adebayorja in nazadnje tudi Luko Modrića.

"Londonski klub ve, da bo imel igralec več snubcev, ko ga bo potrebno prodati, v interesu pa jim je, da ga ne prodajo angleški ekipi. In, kar je najpomembneje - Bale želi igrati v Real Madridu," nadaljujejo pri Marci.

Španci pravijo, da madridski klub ni pripravljen pripeljati Bala za vsako ceno, še posebej pa ne za 50 ali 60 milijonov evrov, kot naj bi v tem trenutku zahtevali Angleži in njihov pretkani direktor kluba Daniel Levy.

Všeč tudi Mourinhu

23-letnega nogometaša poleg Reala z občudovanjem že dalj časa spremljajo največji klubi, ki so presenečeni nad njegovim napredkom, dodajajo pri Marci: "Začel je kot levi bočni branilec, razvil se je v krilnega nogometaša, zdaj pa igra po celem igrišču."

Pogovori okrog prihoda Bala so se bojda še okrepili, ko je na klop Reala prišel José Mourinho, znani ljubitelj univerzalnih nogometašev, ki lahko igrajo na več različnih igralnih položajih. Pri Marci še zaključujejo, da njegov prihod ni odvisen od trenerje Reala, temveč cene, ki jo bodo na koncu zahtevali Spursi. Bi pa Mourinho, če bo še v beli hiši, palec gotovo obrnil navzgor.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.