Gasol izbral najboljšo peterko, za Dončića zmanjkalo prostora

Foto: Epa
Foto: Epa
Legendarni španski košarkar in dvakratni prvak lige NBA je izbral najboljšo evropsko peterko vseh časov.
Oglej si celoten članek

Velikan evropske košarke in dolgoletni član lige NBA Pau Gasol je razkril svojo idealno evropsko peterko, v kateri pa ni našel mesta za trenutno enega najboljh vročih igralcev onkraj luže Luko Dončića.

V njegovem izboru prav tako ni prostora za nekatere druge aktualne velikane evropske košarke, kot sta denimo Srb Nikola Jokića in Grk Giannis Antetokounmpo.

V udarni peterici po izboru španskega centra so se tako znašli izključno igralci, ki so košarkarske čevlje že postavili v kot.

Na položaj organizatorja igre (1) je Gasol imenoval pokojno hrvaško legendo Dražena Petrovića, na položaju branilca (2) pa je prednost dobil nekdanji vrhunski grški košarkar Nikos Galis.

Krilo (3) je zasedel še en Hrvat Toni Kukoč, na mesto krilnega centra (4) pa je bil imenovan nekdanji Dončićev soigralec Dirk Nowitzki. Peterico je pod obročem (5) zaokrožil litovski velikan Arvydas Sabonis.

"Kar zadeva organizatorja igre, ne moremo mimo Dražena Petrovića. Na žalost nismo mogli dolgo uživati v njegovi igri. Dražen je bil poseben igralec, tako kot je poseben Luka Dončić. Pri izboru najboljše peterke vseh časov prej pomisliš na igralce z daljšim stažem," je Dončićevo odsotnost argumentiral Gasol.

"Na dvojki je izbira zelo težka. Verjetno bi se odločil za Nikosa Galisa. Morda za Juana-Carlosa Navarra, ki je moj dober prijatelj in je doesegal izjemne rezultate v tekmovanjih pod okriljem Fibe," je pojasnil Španec.

"Tudi izbira trojke ni lahka. Odločil bi se za Tonija Kukoča. On mi je predstavljal velik navdih. Izbral bi ga zaradi njegovega stila igre in zmožnosti igranja na zunanjih položajih."

"Za konec bi dodal še Dirka in Sabonisa. Oba sta bila izjemna v različnih časovnih obdobjih in premagovala več generacij," je pristavil dvakratni prvak lige NBA (2009, 2010).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.