Gasol pristal na znižanje plače

Foto: Profimedia pau gasol
Španski košarkarski veteran Pau Gasol je podpisal novo triletno pogodbo s San Antoniom.
Oglej si celoten članek

Sedemintridesetletni krilni-center iz Barcelone že od leta 2001 igra v severnoameriški ligi NBA. V tem obdobju je igral za Memphis Grizzlies, Los Angeles Lakers in Chicago Bulls, od lani pa je član zasedbe iz Teksasa.

Zanjo je v minuli sezoni v povprečju dosegal 12,4 točke, 7,8 skoka, 2,3 podaje in 1,1 blokade na tekmo, skupaj s soigralci pri ostrogah pa je v rednem delu dosegel 61 zmag in doživel 21 porazov. San Antonio se je v letošnji končnici prebil do finalnega dela zahodne konference in izgubil proti zasedbi Golden State Warriors, ki je kasneje tudi slavila v velikem finalu proti Cleveland Cavaliers.

Ob tem kaže omeniti, da je Gasol za prihodnjo sezono sprejel znižanje svoje plače, ki mu bo navzlic temu letno navrgla 16,2 milijona ameriških dolarjev. S to potezo je svojemu klubu omogočil možnost za nakup nekaterih novih igralcev. V San Antonio so tako že prišli Rudy Gay, Brandon Paul in Joffrey Lauvergne, klub pa se dogovarja tudi za podaljšanje pogodbe z legendo svoje ekipe - Argentincem Manujem Ginobilijem.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.