Gasol utišal 27.000 gledalcev

Foto: EPA
Foto: EPA
Pau Gasol je popeljal špansko reprezentanco v finale evropskega prvenstva z zmago nad gostiteljico Eurobasketa in branilko naslova Francijo. Španci so slavili z 80:75 (17:20, 32:33, 48:56; 66:66).
Oglej si celoten članek

Pau Gasol je ob zmagi nad veliko tekmico prispeval kar 40 točk in 11 skokov, 35-letnik pa je blestel tudi v trenutkih, ko se je tekma lotila. "Z obrambo se osvajajo prvenstva. Ko to razumejo vsi v ekipi, lahko premagamo vsakogar," je po tekmi za slovensko nacionalno televizijo dejal član Chicago Bullsov.

Španci, ki na prvenstvu niso blesteli v obrambi, precej bolje jim je šlo v napadu, so večji del tekme zaostajali, tudi že za 11 točk. A v zadnji četrtini so španski košarkarji zaustavili napade galskih petelinov in spreobrnili potek dvoboja. S trojko je podaljšek Francozom priigral Nicolas Batum. Gasol je imel že v rednem delu tekme priložnost za zmago, a je njegov zadnji napad z blokom zaustavil Rudy Gobert.

A Španija je bila boljša v dodatnih petih minutah dvoboja in se tako do te tekme aktualnim evropskim prvakom maščevala za poraz na domačem svetovnem prvenstvu pred letom dni. Španci se bodo v finalu pomerili z zmagovalcem petkovega drugega polfinala med Srbijo in Litvo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.