Gatlin slavil na 100 m, poraz Rudishe

Foto: EPA
Foto: EPA
Američan Justin Gatlin je zmagal v teku na 100 metrov na mitingu diamantne lige v Šanghaju, brez zmag pa sta ostala Kenijec David Rudsiha na 800 metrov in Francoz Renaud Lavillenie v skoku s palico. Na Kitajskem ni bilo slovenskih atletov, udeleženka diamantne lige Martina Ratej bo v metu kopja spet nastopila na naslednji preizkušnji v Maroku.
Oglej si celoten članek

Za 34-letnega Justina Gatlina je njegov dosežek v Šanghaju (9,94) najboljši letošnji izid, je pa za tri stotnike zaostal za najboljšim časom leta 2015 - Femi Ogunode iz Katarja, ki ga je dosegel, pa je bil tokrat z 10,07 drugi.

"Sem sem prišel, da se pripravim na olimpijske igre. Sezona je še dolga, toda moj trener se obnaša, kot da sem Mike Tyson. Počasi bom konkurenco odpravil z nokavtom," je po zmagi dejal Gatlin.

Manj uspešen je bil njegov rojak Aries Merritt, olimpijski prvak na 110 metrov z ovirami, ki je zaradi napačnega starta ostal brez uvrstitve. Zmagal je Jamajčan Omar McLeod z najboljšim izidom na svetu 12,98.

Presenetljiv poraz Rudishe

V teku na 800 metrov je moral svetovni rekorder in olimpijski prvak David Rudisha presenetljivo priznati premoč več tekmecem, bil je šele peti, slavil pa je njegov kenijski rojak Ferguson Rotich s svojim najboljšim časom letos 1:45,68.

Najboljši letošnji izid na svetu je v teku na 5000 m dosegel Etiopijec Muktar Edris (12:59,96). Poraz pa je doživel favorit v skoku s palico, Renaud Lavillenie, ki ga je premagal Američan Sam Kendricks s 588 cm.

Pri ženskah je na 200 metrov poraz doživela Jamajčanka Veronica Campbell-Brown; premagala jo je Murielle Ahoure iz Slonokoščene obale (22,72). Hrvatica Sandra Perković pa je v metu diska s 70,88 metra dosegla rekord tega tekmovanja in najboljši izid na svetu letos, z najboljšim dosežkom 2016 pa se lahko pohvali tudi zmagovalka teka na 3000 m z zaprekami Kenijka Hyvin Kiyeng Jepkemoi (9:07,42).

Slovenska udeleženka elitnega atletskega tekmovanja Martina Ratej na Kitajskem ni nastopila, ker njene discipline ni bilo na sporedu, naslednja naloga pa Slovenko, ki je v Dohi sezono pred desetimi dnevi začela s šestim mestom, čaka maroškem Rabatu 22. maja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.