Gay opustil sanje o ledeni stezi

Foto: EPA
Foto: EPA
Ameriški sprinter Tyson Gay, ki je v četrtek presenetil z napovedjo, da bi se rad uvrstil v reprezentanco v bobu, si je že po eni prespani noči premislil ter opustil smele načrte na ledenih stezah.
Oglej si celoten članek

Atletski tekaški veteran se je prijavil na ameriško prvenstvo, ki je v sezoni 2016/17 obvezno za vse ameriške športnike, če se želijo prebiti v ekipo v bobu in del kvalifikacij za olimpijske igre 2018 v PyeongChangu.

Po posvetovanju s trenerji v bobu se je odrekel nastopu na državnem prvenstvu v potiskanju v kanadskem Calgaryju.

"Gay je v začetku tedna prispel v Calgary, potem ko je sklenil obveznosti povezane z olimpijskimi igrami v Riu, ampak doslej boba ni potisnil niti desetkrat. Po sestanku s strokovnim vodstvom reprezentance v bobu smo prišli do zaključka, da je najbolje zanj, da se osredotoči na učenje, v okviru katerega si bo ogledal tudi to naše tekmovanje," je uradno sporočilo o dogajanju povezanem z Gayevo vozovnico za bob. Slednje še ne pomeni, da ni niti teoretičnih možnosti za nastop atleta v bobu, so se pa te zelo zmanjšale.

Bolj kot Gay je bil uspešen njegov sprinterski kolega ter prav tako član ameriške sprinterske ekipe na olimpijskih igrah v Riu Ryan Bailey, ki je bil najhitrejši v svoji skupini.

Gay, ki je leta 2012 z ameriško sprintersko štafeto osvojil srebrno kolajno na olimpijskih igrah 2012, nato pa so mu dokazali zlorabo dopinga in moštvu kolajno odvzeli, je letos nastopil na igrah v Riu de Janeiru, a prav tako ostal brez odličja.

Štiriintridesetletni Gay je letos na igrah v Braziliji znova nastopil v štafeti 4x100, vendar z reprezentanco ZDA v finalu vknjižil le diskvalifikacijo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.