Gay zaradi dopinga odpovedal SP

Foto: EPA
Foto: EPA
Ameriški atlet Tyson Gay ne bo nastopil na SP v Moskvi, saj so v njegovem vzorcu odkrili sledi prepovedanih poživil.
Oglej si celoten članek

Ameriški atletski zvezdnik Tyson Gay je odpovedal nastop na avgustovskem svetovnem prvenstvu v Moskvi, saj je bil pozitiven na dopinškem testu, poročajo svetovni mediji.

Gay ni razkril, katero substanco so odkrili v njegovem telesu na testu 16. maja, razkril je le, da bo kmalu opravil še test vzorca B.

"Nimam pripravljene nobene zgodbice o sabotaži ... Preprosto sem zaupal človeku, ki me je pustil na cedilu," je na robu joka dejal 30-letni Gay, sicer ameriški rekorder v teku na 100 metrov (9,69 sekunde) in dobitnik odličij z največjih tekmovanj. Prejšnji mesec je zmagal na ameriškem prvenstvu tako na 100 kot na 200 metrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.