Gazvoda in Fajt v boj za prvo tretjino

Foto: Žurnal24 main Selektor Martin Hvastja pričakuje zaostanek okoli štirih minut.
Na svetovnem kolesarskem prvenstvu bo v četrtek kronometer za člane (začetek ob 12.30). Nastopila bosta tudi Slovenca Gregor Gazvoda in Kristjan Fajt.
Oglej si celoten članek

Na startni listi je 70 tekmovalcev, med njimi tudi dva Slovenca. Gazvoda in Fajt velikih ciljev nimata, za oba pa bi bil velik uspeh, če bi se uvrstila v prvo tretjino nastopajočih.

Več možnosti za dober rezultat naj bi imel Gazvoda, ki bo šel na 44,9 kilometra dolgo progo ob 13.25 kot 19. oziroma prvi v drugi skupini, predvsem zaradi izkušenj. Fajt je na članskih prvenstvih debitant, doslej pa v kronometrih ni dosegal posebnih uspehov. Startal bo ob 14.21.

"Izide je nemogoče napovedati. Jasno je, da si želimo kar največ, zadovoljni pa bomo, če jim bo uspela optimalna vožnja. Zaostanek okoli štiri minute za najboljšim bi bil sprejemljiv," je dejal selektor reprezentance Martin Hvastija.

Prvi favorit dirke je Fabian Cancellara, ki je lani prekinil niz treh zaporednih zmag Avstralca Michaela Rogersa (letos ne bo nastopil). "Svetovno prvenstvo je vsako leto moj glavni cilj sezone. Želim si nove zmage, sem pripravljen, čeprav zahtevna proga ni povsem po mojem okusu," je dejal švicarski orjak, ki bi si želel nekoliko lažjo progo. Njegovi glavni konkurenti naj bi bili Britanec David Millar, ki je leta 2003 v Torontu že postal prvak, a je po dopinški aferi ostal brez naslova, Američan David Zabriskie, lani v Salzburgu drugi, Rusa Vladimir Karpec in Vladimir Gusev, Ukrajinec Andrej Grivko, Madžar Laszlo Bodrogi, Španec Jose Guttierez ter Nemca Sebastian Lang in Bert Grabsch.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.