Gazzy niso ustavile niti miši

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24

Your browser doesn’t support HTML5 video

Ghazaleh Parman šteje 34 let in je mojstrica brazilskega jiu-jitsa. Še vedno zelo aktivna in privlačna športnica je prehodila trnovo pot do statusa, ki ga ima danes. "Spala sem vsepovsod," je dejala.
Oglej si celoten članek
Ko sem začela trenirati, sem bila ves čas polomljena. Spala sem vsepovsod – na preprogi, betonu ali v slačilnici. Jedla sem s tal in pobirala hrano. Vonj hrane je privabil miši in nekajkrat sem se zbudila, ker so mi miši plezale po prsih. Včasih sem se zbudila tudi s krvavim nosom. V Braziliji sem občasno spala na podstrešju, ki ni imelo oken.
Ghazaleh Parman

Američanka Ghazaleh Parman, ki jo večina njenih privržencev pozna pod imenom Gazzy, je danes mojstrica brazilskega jiu-jitsa z lepim številom svojih oboževalcev in brezskrbnim življenjem. A v življenju ji ni bilo vseskozi postlano z rožicami.

Gazzy se je z brazilskim jiu-jitsom začela ukvarjati leta 1998. Že tri mesece kasneje se je prvič predstavila na uradnem tekmovanju. Takrat pa so se začele njene težave in trnova pot do zvezd. "Na mojem prvem turnirju so se prijavila le tri dekleta. Danes na turnirjih nastopa veliko število žensk, zaradi česar sem zelo srečna. To pomeni, da ves čas in trud, ki sem ga vložila, ni bil zaman," je dejala prelestna Gazzy. Ravno zaradi pomanjkanja sparing partneric se je bila pravzaprav prisiljena preseliti v Brazilijo. "S svojo ekipo sem se preselila v Brazilijo, ker sem samo tam lahko imela vrhunske sparinge v lahki kategoriji. Ko sem začela trenirati, sem bila ves čas polomljena. Spala sem vsepovsod – na preprogi, betonu ali v slačilnici. Jedla sem s tal in pobirala hrano. Vonj hrane je privabil miši in nekajkrat sem se zbudila, ker so mi miši plezale po prsih. Včasih sem se zbudila tudi s krvavim nosom. V Braziliji sem občasno spala na podstrešju, ki ni imelo oken," je 34-letnica opisala najtežje trenutke v svoji karieri.

NE SPREGLEJTE
V dodanem VIDEU in GALERIJI še nekaj več o privlačni Gazzy.

Da vse ni bilo tako črno, so poskrbeli dobrodušni ljudje, ki so ji pomagali v stiski. "Veliko dolgujem Daniju Whitu in UFC, ki sta me sponzorirala in mi dajala denar, da bi lahko živela in trenirala v Braziliji. Obstaja nekaj dobrih mož, ki podpirajo in navdihujejo ženske v borilnih športih. Pomembno jim je, da napredujejo in uspejo v svetu borilnih veščin. Jaz sem bila začetnica in vse, kar sem dosegla, bo pomagalo prihodnjim generacijam žensk. Nadejam se, da bom postala legenda med ženskami v borilnih športih, ko bom odšla, ter da bom cenjena, dokler sem še tukaj," je za konec dejala Ghazaleh Parman, ki je lahko za zgled večini izmed nas in še en dokaz, da se z vztrajnostjo daleč pride.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.