Gerrard bo poleti zapustil Liverpool

Foto: EPA
Foto: EPA
Steven Gerrard bo po koncu sezone zapustil Liverpool. Kapetan Redsov, ki bo maja dopolnil 35 let, se bo verjetno podal čez Atlantski ocean, angleški mediji največkrat omenjajo LA Galaxy.
Oglej si celoten članek

Legendarnemu kapetanu Liverpoola Stevenu Gerrardu se bo ob koncu sezone iztekla aktualna pogodba s klubom, tako da lahko že v januarju sklene predpogodbo z drugimi moštvi. Gerrard, ki je po koncu lanskega svetovnega prvenstva zaključil z nastopi v reprezentanci, se ne bo preselil v kakšen drug angleški klub, poroča BBC.

Popularni Stevie G je imel od novembra sicer na mizi ponudbo za podaljšanje sodelovanja z Liverpoolom, velik interes za njegove usluge pa so pokazali klubi iz lige MLS. Številni angleški mediji špekulirajo, da se bo Gerrard poleti preselil k LA Galaxy, kjer je pred leti že blestel njegov rojak David Beckham.

"Nikoli proti Liverpoolu"

"To je bila najtežja odločitev mojega življenja, o kateri smo z družino dolgo razmišljali. Ne bom igral za kakšen drug angleški klub, nikoli ne bi želel igrati proti Liverpoolu, tega si sploh ne znam predstavljati. Moja odločitev temelji na želji, da v karieri izkusim še nekaj drugačnega, nogometne poti ne želim skleniti tako, da bi nekaj obžaloval. Od danes pa do konca sezone se bom v popolnosti posvetil Liverpoolu, da bi mu pomagal do čim več zmag," je dejal Gerrard.

Več kot 200 golov za Redse in Anglijo

Gerrard je za Liverpool debitiral 29. novembra 1998, do sedaj pa je za Redse odigral 697 tekem v vseh tekmovanj in pri tem zabil 180 golov, zadnja za remi proti Leicester Cityju v četrtek (2:2).

Liverpool v času njegovega igranja nikoli ni osvojil angleške lige, še najbližje temu pa je prišel lani, a je bil prav izkušeni vezist eden glavnih krivcev za odločilni poraz, saj je z zdrsom v ključnem trenutku Chelseaju olajšal pot do zmage.

Zato pa je Gerrard leta 2005 v epskem finalu v Carigradu proti Milanu osvojil Ligo prvakov, dvakrat se je veselil tudi lovorike za pokal FA in treh v angleškem ligaškem pokalu. V dresu Anglije je zbral 114 nastopov in pri tem dosegel 21 zadetkov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.