Gerrard: Vroča garderoba in suho igrišče

Foto: EPA
Foto: EPA
Steven Gerrard, legendarni vezist Liverpoola, je razkril, da se je West Ham United pred tekmo 33. kroga angleške Premier League zatekal k umazanim trikom.
Oglej si celoten članek

Liverpool je v 33. krogu angleške Premier League premagal West Ham United (2:1) in se zavihtel na vrh ligaške lestivce, kjer ima dve točki prednosti pred Chelseajem. Sledi Manchester City, ki zaostaja za štiri točke, vendar ima dve tekmi manj od vodilnega Liverpoola.

Steven Gerrard je spregovoril o podlih prijemih domače ekipe, ki je nogometaše Liverpoola na vsak način poskušala spraviti s tira. Redsi so morali avtobus parkirati več kot kilometer in pol od Upton Parka, kjer so si po zaslugi dveh Gerrardovih uspešno izvedenih enajstmetrovk priigrali 23. zmago v letošnji sezoni.

Parkirni prostor pa še zdaleč ni bil edini prijem, s katerim je West Ham poskušal načeti živce gostujoči ekipi. ''Vedeli smo, kaj pričakovati, vendar smo dobili več, kot smo pričakovali. Vroča garderoba, suho igrišče in parkrišče, oddaljeno več kot kilometer in pol,'' je povedal Gerrard in dodal: ''Mislim, da so nas poskušali sprovocirati.''

''To je bil preizkus našega značaja''

Liverpool je uspešno premagal vse ''ovire'', ki jih je pripravila domača ekipa, kar je po mnenju angleškega vezista dober obet pred zadnjimi tekmami sezone. ''To je bil preizkus našega značaja. Dokazati smo morali, da se lahko potegujemo za naslov, in to smo storili čudovito. V naš kazenski prostor so letele dolge žoge z vseh različnih položajev. Njihovi velikani so si pomagali s komolci, a mi smo se dobro držali. Odlično smo branili in si zaslužili tri točke,'' je dejal Gerrard, ki je prepričan, da tekma z Manchester Cityjem ne bo določila angleškega prvaka.

''Ljudje sprašujejo, ali se bo odločalo o naslovu, toda meni se to zdi neumnost. Do konca je še daleč. To je še ena velika tekma, kjer potrebujemo tri točke, če želimo osvojiti ligo. Ne bo odločala o naslovu,'' je zaključil Gerrard.

Liverpool in Manchester City se bosta na Anfieldu pomerila 13. aprila.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.