Gianluca: "Naj me Kek vzame na SP"

Foto: Žurnal24 S pomočjo akcije bosta Gianluca Holderjan in Jože Korošec doživela prav posebno
S finalno tekmo Hervis pokala Slovenije, ki se bo med Mariborom in Domžalami v Ljudskem vrtu odvila v soboto, bo dobila epilog tudi akcija "Postani 12. igralec in dvigni Hervis pokal tudi ti!".
Oglej si celoten članek

 Na akcijo "Postani 12. igralec in dvigni Hervis pokal tudi ti!" se je preko uradnega spletnega mesta Hervis pokala Slovenije (www.hervispokalslovenije.si) prijavilo preko 500 kandidatov, ki so si vsaj za en dan želeli postati del ekipe, ki bo nastopila na sobotni finalni tekmi Hervis pokala Slovenije (Maribor, ob 20. uri).

Izkušnja bo za 12. igralca mariborskega in domžalskega moštva res nekaj posebnega, saj bosta dobesedno iz prve roke lahko občutila, kako potekajo zadnje priprave na tekmo, kakšno je pred tako pomembno tekmo vzdušje v moštvu ter kako je spremljati srečanje s klopi za rezervne igralce. Da bo doživetje še bolj pristno, bosta poskrbela ambasadorja – mariborski ambasador je Matjaž Kek, domžalski Dejan Djuranovič –, ki bosta 12. igralcu na štiri oči pobliže predstavila marsikatere podrobnosti pred tako pomembno tekmo, kot je finale pokala.

Med številnimi prijavami je sreča doletela še ne 17-letnega Gianluco Holderjana, ki bo v soboto mariborski 12. igralec, in 41-letnega Jožeta Korošca, 12. igralca Domžal. Gianluca, dijak II. gimnazije Maribora, se je prve tekme NK Maribora v spremstvu očeta udeležil, ko so Mariborčani po razburljivi zmagi na Celjani osvojili sedmo prvenstveno zvezdico. "Malo sem pobrskal in datum te tekme je bil 28. maj 2003," se spominja Gianluca, ki se je kot velik navijač NK Maribora in obiskovalec skorajda vsake tekme seveda razveselil, da bo pobliže spoznal dogajanje v vijoličastem taboru na dan finalne tekme. "Prav zanimivo bo od blizu, z njihovega stališča spremljati tekmo. Seveda, najbolj pa si želim, da bomo na koncu skupaj dvignili pokal," pravi v pričakovanju napete tekme in odličnega vzdušja na tribunah.

Edinstvene izkušnje se veseli tudi Jože Korošec, ki tekme Domžal redno spremlja in obiskuje, sicer pa je nekoč tudi sam igral nogomet kot pionir in kasneje mladinec pri enem od sosednjih klubov. Takrat še pri NK Induplati, ki danes ne obstaja več. "Zanimivo bo videti, kako potekajo ure pred tako pomembno tekmo – kako se ekipa pripravlja ekipa, kakšna je taktika, skratka, kaj ekipa počne na odločilen dan," je dejal Jože, ki, podobno kot Gianluca, pričakuje težko, za oko verjetno ne preveč lepo tekmo. Po njegovem mnenju bo odločala predvsem taktika in borbenost, morda trenutek navdiha katerega od igralcev.

Dejana se spominjam še iz časov ko je igral za Maribor in kasneje za Domžale, kjer je bil tudi kapetan in kjer je zaključil profesionalno kariero. Bil je zelo dober igralec in pravi vodja na igrišču.
Jože

Tako Gianluca kot Jože sta prav tako vesela, da ju bosta spremljala tudi ambasadorja –  Matjaž Kek in Dejan Djuranovič. "Gospoda Keka zelo spoštujem. V preteklosti je veliko naredil za Maribor in seveda za Slovenijo. Upam, da se bova lepo ujela in pogovorila. Če mu bom všeč, ne bi imel nič proti, če bi me vzel s seboj na SP," v šali pravi Gianluca. O domžalskem ambasadorju je več kot dobro seznanjen tudi Jože. "Dejana se spominjam še iz časov ko je igral za Maribor in kasneje za Domžale, kjer je bil tudi kapetan in kjer je zaključil profesionalno kariero. Bil je zelo dober igralec in pravi vodja na igrišču."

Gianluca in Jože tako živita v pričakovanju sobotne tekme. Kot se za prava navijača spodobi, oba napovedujeta zmago svojega moštva. "Domžale bodo prvič osvojile Hervis pokal Slovenije," je prepričan Jože, medtem ko Gianluca, ki počasi razmišlja o študiju novinarstva ali športne fizioterapije, verjame v zmago vijoličastih. "Mislim, da bodo Mariborčani tekmo obrnili v svoj prid v podaljšku."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.