Gibernau pogreša MotoGP

Foto: Žurnal24 Sete Gibernau je nazadnje dirkal z ducatijem, a največji uspeh dosegel s hondo.
Španski motociklist Sete Gibernau je v Valencii priznal, da si po dveh letih dirkaške upokojitve želi vrnitve na dirkališča. Morda že letos. In ni nujno, da prav na tovarniškem ducatiju.
Oglej si celoten članek
 

Preberite še

Capirossi, najizkušenejši v motociklistični karavani

Poleti se je na motocikel kraljevega razreda MotoGP vrnil pred dvema letoma upokojeni španski motociklist Sete Gibernau . Testiral je tovarniškega ducatija in bil zaradi izjemno slabe forme Italijana Marca Melandrija že v pripravljenosti, da ga zamenja kar sredi sezone. Zdaj vse kaže, da bo Melandri pogodbo z Ducatijem vendarle izpolnil do konca in se pozimi preselil h Kawasakiju , Gibernau pa si kljub temu želi vrnitve v motociklistično karavano. "Med testiranji sem spoznal, da še vedno uživam v dirkanju. Znova si želim dirkati. Bil sem presenečen, da sem še vedno tako hiter," je v pogovoru za Autosport v Valencii, kjer je obiskal dirko formule 1, zatrdil nekdanji tekmec Valentina Rossija , danes 36-letni Sete Gibernau.

Gibernau si po dveh letih želi vrnitve. © AFP

 
"Še obstaja možnost, da bi dirkal že to sezono. Nikoli ne reci nikoli. Nekaj možnosti je odprtih, bomo videli, kaj se bo izcimilo iz tega," o vrnitvi ostaja skrivnosten Sete Gibernau. "Ducatiju sem vselej na voljo. Pripravljen sem na karkoli, saj se želim predvsem zabavati. Ne rečem, da je odločitev o vrnitvi prava, a takšna je pač moja odločitev. Če bo po moje, se bom res vrnil." Sete je na 173 dirkah v svetovnem motociklističnem prvenstvu zmagal devetkrat (zadnjič v Katarju leta 2004) in bil 30. na zmagovalnem odru. Konec leta 2006 je izgubil sedež pri Ducatiju, saj se je ekipa odločila za mladega Caseyja Stonerja .

Španec je bil navdušen nad novostjo v koledarju formule 1, dirko v pristanišču sredozemske Valencie. "Dirkališče je lepo, nekaj posebnega. Prav so se odločili, da Španija dobi še eno dirko formule 1. Vse kaže, da bo Valencia ena od najpomembnejših dirk. Ponosen sem na svojo domovino." Imajo Španci raje formulo 1 ali MotoGP? "Ne vem. Zaradi Fernanda Alonsa je formula 1 trenutno zelo popularna, a ima Španija mnogo daljšo motociklistično tradicijo. Pomembno je, da gre Danielu Pedrosi in Jorgeju Lorenzu zelo dobro."
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.