'Giuseppe' Iličić podiral rekorde

Foto: Profimedia
Slovenski reprezentant Josip Iličić blesti v prvi italijanski nogometni ligi.
Oglej si celoten članek

Kranjčan je bil mož odločitve na tekmi Bergama proti Bologni, ki se je končala z izidom 4:1 v korist Atalante. Vsi štirje goli kluba iz Bergama so padli v prvih petnajstih minutah tekme, kar je zgodovinski mejnik v serii A. Prva dva gola je v tretji in peti minuti zabil Iličić, prispeval je še podajo za Nizozemca Hansa Hateboerja, ki je poskrbel za 3:0.

Italijanski nogometni portal Football-italia.net je po tekmi postregel s podatki, ki kažejo, da ni šlo za vsakdanji podvig. Iličić je postal prvi nogometaš v serie A po decembru 2001, ki se je v prvih petih minutah dvakrat vpisal med strelce. Zadnji, ki mu je to uspelo, je bil Marco Di Vaio (Parma).

Kolektiv iz Bergama je postala prva ekipa v elitnem italijanskem prvenstvu po 87 letih, ki je v uvodnih 15 minutah dosegla štiri zadetke. Pisalo se je leto 1932, ko se je zadnja ekipa pred Atalanto lahko pohvalila s takšnim dosežkom. Ta ekipa je bila Juventus, šlo je za tekmo marca 1932 proti Romi, končni rezultat za bianconere pa je bil 7:1 v korist stare dame.

Foto: Profimedia Josip Iličić

Juventus vodi na prvenstveni lestvici, Iličićeva Atalanta zaseda - osem tekem pred koncem - visoko peto mesto, za četrtim Milanom, torej četrtim mestom, ki še prinaša nastop v najprestižnejšem evropskem klubskem prvenstvu ligi prvakov, pa zaostaja le še točko.

Enaintridesetletni Josip Iličić je v letošnji sezoni na 24 tekmah serie A zabil že 11 zadetkov in prispeval šest podaj. Na vrhu razpredelnice strelcev je z 21 goli Fabio Quagliarella (Sampdoria), portugalski zvezdnik Cristiano Ronaldo (Juventus) je četrti z 19 goli. Krzysztof Piatek (Milan) in Duvan Zapata (Atalanta) sta na drugem mestu s po dvajsetimi zadetki.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.