Glasgow Rangers bodo lahko zadržali naslove

Foto: EPA
Foto: EPA
Podjetje, ki je vodilo škotski nogometni klub Glasgow Rangers, bo moralo plačati 290.000 evrov kazni, ker je več kot deset let na črno izplačevalo igralce in s tem oškodovalo državo. Bo pa najtrofejnejši škotski klub zadržal vseh pet naslovov državnih prvakov in štiri pokalne naslove, ki jih je osvojil v tem času.
Oglej si celoten članek

Neodvisna komisija prve škotske lige je ugotovila, da je podjetje Oldco Rangers od 2000 do 2011 prikrivalo izplačila nogometašem, "vendar pa pri tem na športnem igrišču niso imeli prednosti, zato lahko zadržijo naslove," je zapisala komisija štirih pravnikov.

Glasgow Rangers, ki so lani zaradi finančnih težav prvič od ustanovitve 1872 nazadovali v četrto škotsko ligo, imajo v vitrinah 54 naslovov prvaka Škotske, 33-krat so osvojili pokalno tekmovanje, leta 1972 pa so bili evropski pokalni zmagovalci.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.