Glasgow Rangers sezono začenjajo na dnu

Foto: EPA
Foto: EPA
Škotska nogomenta zveza je enega najstarejših nogometnih klubov na svetu kaznovala tako, da ga je umestila na začelje ligaških tekmovanj, in sicer v četrto ligo. Glasgow Rangers tako začenjajo na dnu verige škotskega nogometa, kar bo za seboj prineslo številne posledice.
Oglej si celoten članek

Odločitev mora škotska nogometna zveza še uradno potrditi, medtem pa so se pri nogometnem velikanu iz Glasgowa odločili, da kazni ne bodo spodbijali. Eden najstarejših in najbolj prepoznavnih klubov na svetu se je v tej nezavidljivi situaciji znašel zaradi hude finančne krize. Naslednjo sezono bodo nedvomno nastopali v četrti ligi, s tem pa se bodo morali prilagoditi številnim korenitim spremembam.

Tekme Glasgow Rangers si je lansko leto v povprečju ogledalo 46 234 gledalcev, medtem ko povprečno število gledalcev na tekmah četrte lige znaša približno stokrat manj - 471. Največje število navijačev je v povprečju na tekme četrte lige privabil Elgin (628), verjetno pa ni potrebno zgubljati besed o stadionih, ki se v četrti ligi nikakor ne morejo primerjati s tistimi v prvi. Vse to lahko privede k še večji finančni krizi Rangersov, saj so že od nekdaj težko privabili veliko število gledalcev, kadar so igrali proti manj znanemu nasprotniku, pol prazni stadioni pa bi trenutno situacijo še poslabšali.

Foto: EPA Glasgow Rangers Ibrox Vprašanje je, kateri igralci bodo v klubu vztrajali naprej in kateri bodo po hitrem postopku spakirali kovčke. Eden takih, ki nikakor ne želi nastopati v četrti ligi, je Dorin Goian. Romun je še pred kratkim zatrjeval, da bo v klubu ostal ne glede na kazen, vendar si je v petek premislil. ''Ne bom igral v četrti ligi škotskega nogometa. O tem ni dvoma. Ostal bi, če bi nas dali v drugo ligo, ne pa tole,'' je bil jasen Goian.

Tekme v nižjih ligah so medijsko relativno slabo pokrite, kar pomeni, da bo škotski nogomet doživel še en udarec. Potrebno bo namreč na novo podpisati pogodbe s televizijskima hišama Sky Sports in ESPN, ki sta družno predvajali tekme škotskega nogometa. Po najbolj črnem scenariju bi lahko prišlo do preklica vseh predhodnih dogovorov. ''Zdaj bodo prišle neizogbine posledice za škotski nogomet. To je žalosten dan za vse klube in Škotsko. Nihče ne bo ušel finančni kriz,'' je povedal nekdanji škotski nogometaš Kenny Cameron.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 11:54 15. Julij 2012.

    Če bi igralci ostali, potem bi Rangersi prišli nazaj v štirih sezonah nazaj v prvo ligo.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.