Glavni turnir dobil Španec Rodríguez

Foto: Žurnal24 Antonio Rodríguez. (Foto: PokerNews.si)
Sinoči se je z razpletom Glavnega turnirja, zaključilo prvo gostovanje turneje PokerStars.net Eureka Poker Tour na slovenskih tleh.
Oglej si celoten članek

Turnir s prijavnino 800€ je v novogoriško Perlo privabil kar 211 tekmovalcev od blizu in daleč, od katerih pa se danes zagotovo najbolj smeje Špancu Antoniu Dieguez Rodríguezu, ki je ugnal vso konkurenco in si priigral svoj prvi Eureka naslov in pripadajočih 40.010€ nagrade.

Kljub temu, da je na Glavnem turnirju nastopil tudi velik kontingent slovenskih igralcev, pa se tokrat žal nobenemu od njih ni uspelo prebiti na finalno mizo. Še najbližje temu dosežku pa je prišel Jure Vodeb, ki je turnir končal na 13. mestu (2.200€). Pa skočimo sedaj kar k dogajanju na sinočnji finalki!

Po dobre pol ure igre na uradni finalni mizi, se je kot prvi poslovil Bosanec Senadin Čosić (8. mesto – 4.700€), ki je v svoji zadnji igri vse upe polagal na , a pri tem nesrečno naletel na Bolgara Todorova z . Skupne karte so nato sicer obema igralcema podarile par asov, tako da je o zmagovalcu odločal ti. kicker, ki pa je tehtnico dokončno prevesil na stran Bolgara.

Naslednji ki je ostal brez žetonov je bil Bolgar Viliyan Petleshkov (7. mesto – 6.250€). Slednji si je svojo vstopnico za turnir priigral prek spletnih kvalifikacij na Starsih in bil na koncu tudi najvišje uvrščen kvalifikant, še boljšo uvrstitev pa mu je preprečil Bosanec Aleksandar Kaluderčić, ki je z ugnal njegov . Kaluderčić je imel pri tem nekaj sreče, saj je Petleshkov na flopu ujel prepotrebni par kraljic, vendar sta nato preostali skupni karti – & Aleksandru podarili barvo in mu tako prinesli zmago v tem pomembnem obračunu.

Po tej igri je na sceno spet stopil Bolgar Plamen Todorov, ki je zrežiral kar naslednje 3 izločitve. Prvi se je na njegovem seznamu za odstrel znašel Romun Andrei Simon, ki je s zarinil na flopu . Pri tem Romun ni imel ravno sreče, saj je Todorov v rokah držal par asov in njegovo stavo seveda ekspresno izenačil. Preostali skupni karti – / Simonu nista bili v pomoč in tudi zanj je bilo sanj o naslovu konec (6. mesto – 7.700€).

Še preden se je polegel prah po izločitvi Romuna, pa je brez mesta na finalki ostal Bosanec Aleksandar Kaluderčić, ki se je z zaletel v koga drugega kot Bolgara Todorova in tudi on se je moral posloviti (5. mesto – 9.250€).

Edini srbski finalist Đorđe Jovanović je turnir končal na 4. mestu (11.000€). Srb v boju za obstanek z ni mogel ugnati para , ki ga je v rokah držal Bolgar Todorov in je tako v roku 15 minut postal še tretji junak, ki je moral pred Bolgarom položiti svoje orožje.

Italijan Franco Recchia, ki je na finalno mizo prišel z največ žetoni, je na koncu zasedel 3. mesto (13.800€). Slednji je s svojim poslednjim dejanjem odločal kolikor dolgo se je le dalo, preden je naposled zarinil s . Njegovo stavo je z izenačil le Španec Rodriguez, ki pa je bil za svojo pogumno potezo kmalu nagrajen. Že prva krata, ki jo je delilec položil na mizo je bila namreč , ki mu je prinesla prepotrebni par desetk, ki je potem, ko so na mizi pristale še , tudi zadoščal za zmago, izločitev Italijana in preboj v sklepni del turnirja.

V heads-up obračunu sta se tako na koncu za zmago udarila Bolgar Plamen Todorov in Španec Antonio Dieguez Rodriguez, pri čemer je njun dvoboj iz boljšega izhodišča začenjal prvi, ki je imel pred seboj skorajda še enkrat toliko žetonov kot izzivalec. A tudi ta prednost Bolgaru ni zadoščala, da bi dvoboj mirno pripeljal do konca, saj je v dobre pol ure trajajočem obračunu Španec hitro izničil svoj zaostanek ter nato ekspresno tudi dokončno opravil z Bolgarom in si priigral naslov, ki se mu je izmuznil na prvem Eureka turnirju v Pragi.

V zadnji igri večera je do odločitve prišlo na flopu , kjer je Todorov v igro najprej spravil 140.000 žetonov, preostali pa so jim sledili v igro, potem ko je Rodriguez oznanil svoj all-in. Španec je bil s v tistem trenutku sicer v vodstvu, a je bil Todorov z še vedno nevaren za zmago. Ta pa mu tokrat očitno pač ni bila usojena, saj sta ga tako turn – , kot tudi river – povsem zgrešila in tako le še potrdila zmago Španca.

Bolgar Plamen Todorov je bil za ves svoj trud in osvojeno končno 2. mesto nagrajen s 24.500€ nagrade, medtem ko so naslov prvaka, lična PokerStarsova trofeja in največji kos nagradnega sklada, končali v rokah 33-letnega Barcelončana Antonia Dieguez Rodrigueza. Slednji je za enkrat tudi najuspešnejši igralec prve sezone turneje Eureka Poker Tour, saj je drugemu mestu iz Prage, ta konec tedna, v Novi Gorici, dodal še naslov prvaka.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.