"Glavo dol in pa gas"

Foto: Saša Despot Sport 11.06.2013 Tadej Valjavec, novinarska konferenca pred 20. kolesarsko dirko
Dirka po Sloveniji. Kolesarji že danes v boj z zelo pomembnimi sekundami.
Oglej si celoten članek

Kolesarstvo. "Letos sem odvozil kar nekaj dirk, kjer so prav sekunde s kronometra, čeprav je šlo le za eno ali dve, odločale o skupnem zmagovalcu," je pred vožnjo na čas v središču Ljubljane razmišljal slovenski adut za skupno zmago Tadej Valjavec. Kronometer se bo začel ob 18. uri.

Čim manj izgubiti

"Poskušal bom izgubiti čim manj, saj bo vsako sekundo proti sebi enakim pozneje zelo težko nadoknaditi tudi v klanec," je cilj za prvo etapo razložil kapetan Save, ki o tekmecih za rumeno majico meni: "Tu je predvsem Patrick Sinkewitz, ki je zame trenutno najbolje pripravljen kolesar, dober pa je tudi v kronometru. On bo zelo trd oreh. Mi pa bolje poznamo trase in bomo s kakšno zvijačo poskušali kaj pridobiti."

Konkurenco Valjavec vidi tudi v številnih slovenskih kolesarjih: "Za nas, za naše klube je to vrhunec sezone, vsi bomo dali vse od sebe, da bi se na domačih tleh pokazali v najboljši luči." Manj se pričakuje od velikih ekip Lampreja in Green Edga: "Nimajo kolesarja, vsaj kolikor jih jaz poznam, ki bi bil zmožen dirkati na Vršič. Je pa pri Lampreju na primer Adriano Malori, ki je eden od kandidatov za rumeno majico po prvi etapi. Dobil je dirko na Bavarskem, kar pomeni, da tudi v klanec ne gre slabo, v rožnatem pa je bil že tudi na Giru. Nikoli ne veš."

Na srečo je kratek

"Letos sem bil le dvakrat na kolesu za kronometer. Na srečo bo tokrat vožnja na čas dolga le nekaj več kot osem kilometrov in zato ne moreš toliko izgubiti. Poskušal bom čim bolje odpeljati, kolesa za kronometer pa imamo dobra. Glavo dol in pa gas, da izgubim čim manj proti najboljšim," pa je pred 8,8-kilometrsko preizkušnjo menil član Adrie Mobil Tomaž Nose. Dvajseta Dirka po Sloveniji se bo s četrto etapo končala v nedeljo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.