Cel stadion ni mogel verjeti, kaj je Đoković storil pri mreži

Foto: Epa novak đoković
Takšnega prizora ne vidimo vsak dan.
Oglej si celoten članek

Nekdanji prvi igralec sveta Novak Đoković je na teniškem turnirju serije masters 1000 v Madridu z nagradnim skladom 7,2 milijona evrov prišel do največje zmage v letošnji sezoni.

Srbski šampion, zmagovalec 12 turnirjev za grand slam, je v uvodnem krogu premagal Japonca Keija Nishikorija s 7:5, 6:4 in tako zabeležil prvo zmago nad tenisačem iz najboljše dvajseterice na lestvici ATP po skoraj letu dni.

Tridesetletni Đoković, ki se vrača po poškodbi komolca, je odigral solidno teniško partijo in v medsebojnih obračunih z "japonskim samurajem" povišal na 12-2. Dosegel je šest asov in 26 winnerjev ter ubranil pet od šestih brejk priložnosti (83%).

Foto: Epa

Srb si je v sedmi igri drugega niza privoščil neverjetno napako, ko je pri mreži zgrešil nezgrešljivo.

Potem ko je nasprotnika prisilil v kratek in visok obrambni udarec, bi moral žogico na mreži samo še pospraviti v polje, a je na presenečenje gledalcev na osrednjem igrišču madridske Magične kocke zgrešil bržkone najlažji smash v njegovi karieri.

"Katastrofa. To je bila grozna napaka, verjetno največja v moji karieri," je bil do samega sebe kritičen 30-letnik, ki pa ga udarec ni vrgel iz tira: "Po tem sem dosegel servis winner in as, tako da sem zadovoljen s svojim odzivom."

Đoković je dvakratni zmagovalec mastersa v Madridu (2011, 2016).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.