Gliha debitiral z remijem

Foto: Žurnal24 Ermin Rakovič (levo) je na igrišču zdržal le 30 minut, a zabil pomemben gol za z
Derbi 12. kola med Gorico in Mariborom je pripadel Štajercem, ki so v novogoriškem športnem parku po golih Tavaresa in Cvijanovića prišli do zmage z 2:0. Gliha "na klopi" Kopra debitiral z remijem.
Oglej si celoten članek

Vezist Stefan Smiljanić je z golom v 66. minuti prinesel Olimpiji Ljubljani pomembne tri točke in jo dvignil z dna lestvice, čeprav samo zaradi gol razlike. Trener Dušan Kosič je mladega Smiljanića na lastno željo obdržal v moštvu, saj je bil produkt zeleno-bele šole že na poti na posojo v Kamnik, nogometaš pa se je Kosiču oddolžil na najlepši možen način in novemu trenerskemu dvojcu prinesel drugo ligaško zmago.

Zmaji so hitro povedli, ko je po igranju z roko v kazenskem prostoru enajstmetrovko uspešno izvedel Zoran Zeljković. Prednost ni trajala dolgo, saj je David Kašnik že praktično v naslednjem napadu zatresel lastno mrežo. Revija priložnosti za zeleno-bele, h katerim se je po dolgi odsotnosti (bojda zaradi poškodbe) vrnil vezist Joao Gabrijel Da Silva, se je končala z vodilnim golom za Lendavčane, ki so na odmor odšli s prednostjo. Ermin Rakovič je na derbiju z Mariborom prikazal katastrofalno predstavo in kakšen kilogram preveč, a v nekaj minutah na igrišču izenačil, igrišče pa zapustil še pred koncem tekme, toda ne preden je Smiljanić pobegnil "ofsajd zanki" in zabil za zlata vredne tri točke.

Mariborčani do zmage v Novi Gorici
Tekmo v Novi Gorici so bolje začeli domači nogometaši, ki so tokrat deležni tudi bučne podpore domačih navijačev Terror Boysev. Etien Velikonja je v deveti minuti prišel do lepega strela s kakšnih 20 metrov, a njegov strel z levico ni našel vrat. Ofenziva se je nadaljevala v 13. minuti, ko je z leve strai poizkušal Admir Kršić, ki ga je lepo zaposlil Sandi Arčon. Strel je letel nekoliko preveč po sredini in Marko Pridigar je brez večjih težav ukrotil žogo. A hladen tuš za domače je prišel v 20. minuti, ko je napako v goriški obrambi izkoristil Marcos Tavares in rutinirano premagal Vasjo Simčiča.

Goričani so z več želje po zadetku vstopili tudi v drugi polčas, a do prve prave priložnosti so prišli Štajerci. V 52. minuti je poizkušal Robert Berič, a je njegov strel pristal v rokah Simčiča. Le slabe tri minute kasneje se je mreža domačih zatresla še drugič, z močnim strelom je nekdanjim soigralcem zabil Goran Cvijanović. Novogoričani se po drugem zadetku niso več pobrali in Maribor je še drugič letos Gorici odvzel vse tri točke.

49. lokalni obračun med Rudarjem in Celjem je pripadel Velenjčanom, ki so s 3:2 po zadetku Mešića v 90. minuti ugnali goste iz Celja.

Domžale so kar nekoliko laže od pričakovanj ugnale Primorje. Zatković, ki je zabil dvakrat, in preostala druščina so doma zabeležili zmago s 4:1.

Na "klopi Kopra" (tekmo je Gliha moral spremljati s tribun, saj nima trenerske licence), je v nedeljo debitiral Primož Gliha, ki je v Kranju pri Triglavu zabeležil remi (0:0). Miran Pavlin ni dobil priložnosti, Amir Karič pa je v igro vstopil v drugem polčasu (75. minuta).

 

Slovenska liga, 12. kolo:

Lestvica:
1. Maribor 27 točk

2. Domžale 25
3. Nafta 22 (+1)
4. Gorica 15 (+1)
5. Koper 14 (+1)
6. Primorje 12
7. Celje 11
8. Rudar 11 (+1)
9. Triglav 11 (+1)
10. Olimpija 10 (+1)

HiT Gorica : Maribor 0:2 (0:1)
Tavares (20), Cvijanović (55)

Rudar Velenje : CM Celje 3:2 (1:1)

Trifković (31), Dedič (70), Mešić (90); Bezjak (10), Čadikovski (88)

 

Domžale : Primorje 4:1 (1:0)
Brezovački (44), Zatković (52, 86), Pekič (72); Kremenovič (71)


Nafta Lendava : Olimpija Ljubljana 2:3 (2:1)
Kašnik (16/a.g.), Bečiri (32); Zeljković (14/11-m), Rakovič (55), Smiljanić (66)
 

Triglav : Luka Koper 0:0

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.