Gliha poklical tudi Mlakarja

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Slovenska nogometna reprezentanca do 21 let bo konec marca v Kopru igrala kvalifikacijsko tekmo za evropsko prvenstvo 2017 proti Irski.
Oglej si celoten članek

Selektor Primož Gliha bo zaradi tekme z Irsko med 15. in 17. februarjem v Ajdovščini opravil krajše priprave za omenjeni obračun. Povabil je kar nekaj novincev, saj je deset nogometašev udeležbo odpovedalo.

"Te priprave bodo namenjene kvalifikacijski tekmi z Irci. Z izborom nogometašev smo imeli kar nekaj težav, saj nam je kar deset igralcev odpovedalo udeležbo. Poleg tega moramo že sedaj razmišljati o mesecu juniju, ko bo situacija precej drugačna od te, ki smo je bili vajeni. Do sedaj smo imeli namreč standardizirano reprezentanco, v bodoče pa bo naš igralski kader precej odvisen od izbire selektorja članske reprezentance. V nogometu se stvari neprestano spreminjajo in temu se je potrebno prilagajati," je za spletno stran Nogometne zveze Slovenije povedal Gliha, ki bo v Ajdovščini preizkusil tudi nekaj mlajših igralcev.

Če je lahko Messi ...

Letnik 1998 bo tako zastopal Jan Mlakar, napadalec Fiorentine, ki se je v preteklosti izkazal v selekcijah U17 in U19. "Manjkajo nam kar štirje napadalci, tako da smo vpoklicali Mlakarja, ki v svoji generaciji nosi breme reprezentance. Gre za sposobnega igralca, ponudili mu bomo priložnost in ocenili, kako se bo znašel. V vsakem primeru sem prepričan, da bo kos nalogi. Če je Lionel Messi igral za Barcelono pri 16 letih, potem lahko tudi Jan Mlakar pusti svoj pečat v mladi reprezentanci Slovenije," pravi Gliha. Ta s svojimi izbranci po šestih tekmah zaseda drugo mesto v skupini 2.

Na seznamu za priprave pa so vratarja Mateo Barukčič (Krka) in Grega Sorčan (Gorica), branilci Jan Andrejašič (Koper), Kenan Bajrić (Olimpija), Leo Ejup (Krka), Jon Gorenc Stankovič (Borussia Dortmund/Domžale), Erik Gliha (Krka), Ben Gasser (Slovan Bratislava), Tilen Klemenčič (Celje) in Aljaž Krefl (Olimpija), vezisti Dino Hotić (Maribor/Krško), Aleks Pihler (Zavrč), Rudi Požeg Vancaš (Celje), Nik Kapun (Olimpija), Jan Humar (Gorica), Marko Krivičič (Bologna), Leo Štulac (Koper), Miha Zajc (Olimpija), Žiga Jurečič (Domžale/Krško) ter napadalci Jan Mlakar (Fiorentina), Luka Vekić (Koper), Mitja Lotrič (brez kluba) in Alen Ožbolt (Borussia Dortmund).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.