Gnezda Čerin podal, Šporar zadel ob zmagi Panathinaikosa

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
V drugem najmočnejšem klubskem tekmovanju v Evropi se moštva merijo na tekmah prvega kroga.
Oglej si celoten članek

Nogometaši grškega Panathinaikosa so v uvodnem krogu skupinskega dela evropske lige v Atenah premagali španski Villarreal z 2:0. Za grškega podprvaka je prvi gol dosegel Fotis Ioanidis v 39. minuti, končni izid pa je po natančnem strelu po tleh z 20 metrov postavil slovenski reprezentančni napadalec Andraž Šporar v 78. minuti.

Foto: Profimedia Benjamin Verbič

Od treh slovenskih nogometašev v vrstah atenskega kluba je le Adam Gnezda Čerin odigral celo tekmo. Šporar je v igro vstopil v 68. minuti, deset minut kasneje pa po podaji Čerina Gnezde in lepo odmerjenem strelu zadel za 2:0, medtem ko Benjamin Verbič ni bil v kadru zasedbe, ki jo vodi Srb Ivan Jovanović.

Na drugi tekmi skupine F je francoski Rennes zanesljivo ukanil izraelski Maccabi iz Haife s 3:0. Za četrtouvrščeno zasedbo francoskega prvenstva iz minule sezone so zadeli Ludovic Blas (1.), Adrien Truffert (31.) in Turek Bertug Yildirim (56.).

Avstrijski Sturm iz Gradca je na prvi tekmi skupine D pred domačimi gledalci izgubil proti portugalskemu Sportingu iz Lizbone z 1:2. Slovenski reprezentant Jon Gorenc Stanković je odigral celo tekmo za avstrijske podprvake, medtem ko Tomi Horvat v igro vstopil v 68. minuti. Avstrijsko zasedbo je v 58. minuti v vodstvo popeljal 20-letni Danec William Boving, nato pa je pobudo prevzela ekipa iz portugalske prestolnice. V 76. minuti je izenačujoči gol dosegel Šved Viktor Gyokeres, zmagovitega pa 20-letni Ousmane Diomande iz Slonokoščene obale v 86. minuti.

Foto: Epa Angleški Liverpool je v okviru skupine E v avstrijskem Linzu ob polčasu zaostajal 0:1, v drugem pa je le uveljavil svoje prednosti ter z goli Urugvajca Darwina Nuneza, Kolumbijca Luisa Diaza in Egipčana Mohameda Salaha zmagal s 3:1.

Nemški Bayer iz Leverkusna je vse dvome o prvi zmagi v skupini H proti švedski ekipi Häcken razrešil v prvi polovici tekme, ko sta med 10. in 16. minuto zadela Florian Wirtz in Maročan Amine Adli. V drugi polovici tekme sta visoko zmago lekarnarjev med 66. in 70. minuto potrdila Nigerijec Victor Boniface in Jonas Hofmann.

* Izidi, 1. krog:
- četrtek 21. september:
- skupina A:
Olympiakos - Freiburg                  2:3 (1:2)
West Ham - Bačka Topola                3:1 (0:0)

- skupina B:
Ajax - Olympique Marseille             3:3 (2:2)
Brighton & Hove Albion - AEK           2:3 (1:2)

- skupina C:
Glasgow Rangers - Betis Sevilla        1:0 (0:0)
Sparta Praga - Aris Limassol           3:2 (2:1)

- skupina D:
Atalanta - Rakow Czestochowa           2:0 (0:0)
Sturm - Sporting Lizbona               1:2 (0:0)
(Jon Gorenc Stanković je igral celo tekmo za Sturm)
(Tomi Horvat je v igro vstopil v 68. minuti za Sturm)

- skupina E:
Linz - Liverpool                       1:3 (1:0)
Union St. Gilloise - Toulouse          1:1 (0:1)

- skupina F:
Panathinaikos - Villarreal             2:0 (1:0)
(Adam Gnezda Čerin je igral celo tekmo za Panathinaikos)
(Andraž Šporar je igral od 68. minute in dosegel gol v 78. minuti
za Panathinaikos)
(Benjamin Verbič ni igral za Panathinaikos)
Rennes - Maccabi Haifa                 3:0 (2:0)

- skupina G:
Servette - Slavia Praga                0:2 (0:1)
Šerif Tiraspol - Roma                  1:2 (0:1)

- skupina H:
Qarabag - Molde                        1:0 (0:0)
Bayer Leverkusen - Häcken              4:0 (2:0)

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.