Gogi dobil trenerja, Rubio gre v NBA

Foto: Žurnal24 Čeprav je bil izbran na naboru, je ostal v Evropi, zdaj gre vendarle čez lužo. R
Zadnje novice iz lige NBA: Dirk Nowitzki (Mavericks) in Mike Miller (Heat) nista resno poškodovana; Ricky Rubio gre končno čez lužo, Raptors so odpustili, Rockets Gorana Dragića pa dobili trenerja.
Oglej si celoten članek
Jay Triano ni več trener Toronto Raptorsov. Letos so dobili le 22 tekem in jih izgubili 60. Najbrž pa je sam še najmanj kriv za novo sezono razočaranja v Air Canada Centru. Športni direktor Bryan Colangelo pa medtem ostaja, čeprav je v zadnjih treh letih potegnil toliko napačnih kadrovskih potez, da zmanjka prstanov na obeh rokah, če bi želeli vse našteti.

Finalista sta okej
V ligi NBA se igra veliki finale med Miami Heati in Dallas Mavericks. Prvo tekmo so dobili košarkarji s Floride, druga bo na sporedu v noči na petek. Iz tabora Teličkov sporočajo, da poškodba prsta Dirka Nowitzkega ni resna in bo kljub manjši oteklini lahko igral. "Nisem zaskrbljen. Ni tako zelo zatečen, do tekme bi moral biti v redu," pravi nemški košarkar, ki igra za svoj prvi prstan. Brez skrbi so lahko tudi navijači Vročice, saj poškodba roke Mika Millerja ni tako huda, da bi moral izpustiti naslednjo tekmo. Ob koncu prve bolečin ni mogel skriti. Letos je presedel večino sezone, ko se je vrnil za tekme končnice, se je izkazalo, kako velika okrepitev s klopi je.

 

Prve menjave in okrepitve
A finale ni edino dogajanje v ligi NBA te dni. Detroit Pistons so dobili novega lastnika, Houston Rockets našega Gorana Dragića pa novega trenerja. To je postal trikratni prvak z Boston Celtics, legendani Kevin McHale. Danes 53-letni nekdanji košarkar, ki je po mami ameriški Hrvat, je svoje prve trenerske izkušnje zadnja leta nabiral pri Minnesoti Timberwolvesih. Slednji pa v prihodnji sezoni dobivajo okrepitev na mestu branilca. Po dveh letih, odkar so ga kot petega izbrali na naboru, se je za selitev v Ameriko vendarle odločil mladi španski talent Ricky Rubio. "Ricky Rubio, huh? Verjel bom, ko ga bom videl," je tvital prvi zvezdnik ekipe Kevin Love. Ni skrivnost, da si Rubio želi igrati za New York Knickse.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.