Gogi ima nov klub, ne gre za Dallas

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Kapetan slovenske izbrane vrste je dobil novega delodajalca.
Oglej si celoten članek

Slovenski košarkarski reprezentant Goran Dragić je v zadnjih dneh spet združil moči z Luko Dončićem v slovenski izbrani vrsti. Ne bo pa jih združil v severnoameriški ligi NBA oziroma pri Dallas Mavericks, saj bo izkušeni branilec po poročanju ameriških medijev podpisal enoletno pogodbo s Chicago Bulls. Vest o selitvi je Dragić potrdil za STA.

Mediji in navijači so v zadnjih dneh spet močno pogrevali možnosti, da bi Dragić, ki je v zadnji sezoni igral za Brooklyn Nets, lahko prestopil k Dallas Mavericks.

Toda to se ne bo zgodilo, vest o selitvi v vetrovno mesto je potrdil tudi sam košarkar, ki je danes na Švedskem pomagal Sloveniji do tesne zmage v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo.

Šestintridesetletni Dragić ima za sabo pestro pot v ligi NBA, na njegovem seznamu delodajalcev so ob Brooklynu še Phoenix Suns, Houston Rockets, Miami Heat in Toronto Raptors, za omenjene je v povprečju dosegal po 13,7 točke na tekmo.

Zdaj bo oblekel dres Chicaga, ki ga je nekdaj za kratek čas nosil še en Slovenec Boris Gorenc (pred sezono 1997/98). Dragić je po poročanju ameriških medijev s Chicagom podpisal pogodbo, vredno 2,9 milijona dolarjev (2,8 milijona evrov).

Ob sklenjenem sodelovanju je bil navdušen tudi center Chicaga Nikola Vučević. Po mnenju nekaterih je prav Črnogorec prispeval lep delež pri odločitvi slovenskega reprezentančnega kapaetana.

Za Dragića bo to že 15. sezona v NBA, v prejšnji je na skupno 21 tekmah za Toronto in Brooklyn v povprečju dosegal po 7,5 točke in 4,1 podaje na tekmo.

Chicago je pred dnevi podpisal maksimalno, petletno in 215 milijonov dolarjev vredno pogodbo z Zachom LaVinom, pripeljal pa je tudi centra Andreja Drummonda, ki bo v dveh letih prejel 6,6 milijona dolarjev.

Biki so v prejšnji sezoni redni del končali na šestem mestu vzhodne konference, v prvem krogu končnice so jih izločili Milwaukee Bucks.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.