Gogi poškodovan na prvi tekmi

Foto: Epa Goran Dragić
Košarkarji MIamija so bili nemočni proti Jezernikom. Slednji so prepričljivo zmagali s 116:98.
Oglej si celoten članek

Goran Dragić, ki je prvič zaigral v velikem finalu lige NBA, tekmec Vročice v boju za šampionski prstan so Los Angeles Lakers, je tekmo odprl z dvema asistencama za trojki Jaeja Crowdwerja in Jimmyja Butlerja, ob izenačenem začetku prve četrtine pa je prvi točki dosegel z lepim prodorom pod koš, ko je zadel za vodstvo svojega moštva s 14:10. 

Malce čez polovico četrtine je prednost Miamija, ki mu večina strokovnjakov ni pripisovala velikih možnosti proti Jezernikom, poskočila na 23:10, četa Erika Spoelstre je dosegla 13 zaporednih točk. Z metom 4/4 je blestel Butler. Dragić je sedel na klop z dvema točkama, tremi asistencami in ukradeno žogo.

Ob odsotnosti slovenskega veterana se je prednost Miamija hitro prepolovila, dve trojki iz kota je zadel Kentavious Caldwell-Pope za 18:25. Tudi vrnitev slovenskega veterana ni ustavila naleta košarkarjev iz Kalifornije, ki so povsem prevzeli pobudo in prvih 12 minut celo dobili s trojko Alexa Carusa za 31:28.

Napadalno sušo Vročice je v prvem napadu druge četrtine prekinil Dragić. Lakers so v naslednjih minutah ohranjali manjšo prednost, a je nato z dvema zaporednima uspešnima metoma za tri točke za spremembo v vodstvu poskrbel Tyler Herro.

Spoelstra je znova potegnil Dragića na klop, Lakers pa so z delnim izidom 8:0 povedli z 49:43. Gogi je moral hitro nazaj v igro. A tudi to ni pomagalo, po trojki nekdanjega košarkarja Uniona Olimpije Dannyja Greena so Jezerniki povedli s +12, razlika pa je naraščala vse do polčasa. Ob odhodu na glavni odmor je bil izpisan izid 65:48.

Da bi bilo vse skupaj še slabše za Miami, je poskrbela poškodba noge Dragića, ki se ni več vrnil na parket. Ob koncu tekme je vidno šepal.

V uvodnih minutah tretje četrtine je razlika hitro narastla čez 20 točk, ob polovici pa je bilo že +32 za Lakers. Za povrh vsega se je poškodoval še Bam Adebayo, težave z gležnjem pa je vse od prve četrtine imel tudi Butler. Dvoboj je bil praktično že odločen. Na začetku zadnje četrtine se je Miami sicer še približal na dvajset točk zaostanka, tri minute pred koncem pa na -13. Bližje ni šlo.

Dragić je v nepolnih 15 minutah v svojo statistiko vpisal 6 točk, skok, tri asistence in dve ukradeni žogi. Butler je bil s 23 točkami prvi strelec Miamija, mejo desetih točk pa so presegli le še Nunn (18), ki je priložnost za nastop dobil šele po poškodbi Slovenca, Herro (14) in Crowder (12).

Pri Jezernikih je Anthony Davis, ki se je ob odsotnosti Adebayja pod košem boril s precej manjšimi in šibkejšimi tekmeci, zbral 34 točk, LeBron James pa 25 točk, 13 skokov in 9 asistenc.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.