Gogi še brez odločitve glede reprezentance

Foto: Igor Kovačič
Foto: Igor Kovačič
Po tekmi njegovega Phoenixa pri Brooklynu je Goran Dragić malce več časa preživel s slovenskimi novinarji.
Oglej si celoten članek

Slovenski košarkar v Ligi NBA Goran Dragić, ki letos igra svojo najboljšo sezono v petih letih, odkar nastopa v severnoameriški poklicni ligi, je v pogovoru s slovenskimi novinarji priznal, da sta mu všeč dva prstana. Prvi je ženin, ki mu prinaša srečo, drugega pa še nima, ampak si ga želi osvojiti. To je prstan, ki ga dobijo prvaki lige. Dragić po porazu Phoenixa v Brooklynu ni bil najbolj zadovoljen, vendar pravi, da je do konca rednega dela sezone še 15 tekem in njegova sonca še lahko ujamejo zadnji vlak v končnico.

"Urnik je bil zelo naporen, saj smo zadnjih osem ali deset tekem igrali proti ekipam, ki so si že zagotovile prostor v končnici," je dejal Dragić in menil, da imajo zdaj v nadaljevanju vsaj na papirju lažje nasprotnike.

"Pomesti pred svojim pragom"

Kot glavnega konkurenta svoji ekipi vidi moštvo Dallasa. "Vsaka tekma je pomembna. Morali bomo imeti nekaj sreče, da druge ekipe izgubijo. Ne glede na to pa moramo pomesti pred svojim pragom. Moramo poskusiti doseči čim več zmag v teh 15 tekmah. Ne glede na to, kaj se bo zgodilo, je za nami uspešna sezona, ampak vsekakor si želimo priti v končnico," je v ponedeljek po porazu njegovega Phoenixa v Brooklynu dejal Gogi.

V letošnji sezoni Lige NBA je najboljši strelec svoje ekipe s povprečno 20,4 točke na tekmo. Čeprav že zelo čuti poškodbe, pa vendarle upa, da ne bo kaj hujšega in bo lahko sezono končal normalno. "Smo poklicni športniki, in čeprav si včasih želimo, da bi kaj manj bolelo, tako pač je," je po tekmi povedal novinarjem.

O prihodnosti ne razmišlja

"Počutim se, kot, da sem star 60 let. Ampak to je sestavni del športa. Želel bi si, da bi bil povsem zdrav, ampak to v tem trenutku pač ni mogoče. Ne glede na to pa mislim, da je iz tekme v tekmo malce boljše. Upam, da se v teh zadnjih 15 tekmah ne bo zgodilo kaj hujšega in bom sezono končal na pozitiven način."

Dragić o prihodnosti po letošnji sezoni še ne razmišlja. "Osebno ne morem dobiti nobenih povabil, ker imam še dve leti pogodbo s Phoenixom. V bistvu eno leto, zadnje leto pa imam opcijo. Če ne bom sprejel Phoenixovo možnot, bom prosti igralec in bom lahko šel, kamorkoli bom hotel. Vse ob svojem času. Najprej moram končati to sezono, se usesti s svojim agentom in pogledati, kakšne so izbire za prihodnost," je dejal.

Govoril z Zdovcem in Avanzom

Z Juretom Zdovcem, novim selektorjem slovenske košarkarske reprezentance, ki jo letos avgusta in septembra čaka svetovno prvenstvo v Španiji, je bil že v stiku, vendar odločitve še ni sprejel. "Z Juretom sem govoril, takoj ko sem izvedel, da je dobil selektorski stolček. Poklical me je in sva govorila, ampak to je bilo pred kakšnima dvema mesecema in je bilo prezgodaj za odločitve," je dejal Dragić.

Govoril je tudi z direktorjem reprezentance Matejem Avanzom. "Rekli smo, da se bomo na koncu sezone usedli in se pogovorili. Če ne bo poškodb, bo moja odločitev lažja," je dejal Ljubljančan.

Soproga mu pošilja slike otroka

Na vprašanje, ali ima rad prstane, je Dragić odgovoril pritrdilno in z nasmehom dodal, da mu je zelo všeč šampionski prstan Lige NBA. "Drugače pa mi je všeč ta, ki ga imam od žene Maje. Odkar ga nosi, mislim, da mi prinaša srečo, ker dobro igram," je dejal in priznal, da ga sicer na tekmah nima na prstu, vendar zagotovil, da ga ima na varnem.

Soproga Maja mu je lani novembra rodila sina Matea, ki ga Goran zelo pogreša, ko je na ligaških gostovanjih. Na vprašanje o tem, kako očetovstvo vpliva na njegovo kariero, je Dragić odgovoril, da pozitivno.

"Morda je malce manj spanja, ne glede na to pa mi je vsak trenutek, ki ga preživim doma, super. Mogoče je zdaj malo težje, ker veliko potujem, ampak Maja mi pošilja slike, kako napreduje, kako spušča nove glasove, in komaj čakam, da bom imel po koncu sezone malo več časa, da ga preživim skupaj z njim."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 14:04 18. Marec 2014.

    KAJ PA IMAŠ ZA RAZMIŠLJAT,SLO TE JE POSTAVLA TAM KJER SI,ČE TI PA KAJ NE PAŠE,PA KAR ZA VUJAĆIĆEM..ŽE PRI …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.