Gol Maradone, kot ga še niste videli

Animator Richard Swarbrick je spet prekosil samega sebe. Anglež, ki je "zakrivil" že nekaj izjemnih predelav nogometnih tekem, se je tokrat v izjemnem slogu lotil enega najslavnejših golov vseh časov - prodora Diega Armanda Maradone proti Angliji leta 1986.
Oglej si celoten članek

Najnovejši video je Richard Swarbrick sestavil s pomočjo časopisnih izrezkov iz nogometnih revij, vključil pa je tudi originalni posnetek komentatorja Victorja Huga Moralesa, ki je bil po mitskem golu Diega Armanda Maradone na svetovnem prvenstvu leta 1986 na robu solz.

"Žoga za Diega, zdaj jo ima Maradona, pokrivata ga dva, stopil je na žogo, Maradona, po desni prodira genij svetovnega nogometa. Za seboj je pustil že četrtega, lahko poda proti Burruchagi ... Še vedno Maradona. Genij, genij, genij! Ta, ta, ta, ta, ta ... Gooooooool, gooooooool!" je pred leti komentiral Morales.

"Na jok mi gre! Dragi bog, živel nogomet, golaaaazo! Diegooooo! Maradona! To je za zjokat, oprostite mi. Maradona, v nepozabnem prodoru, v vesoljski akciji vseh časov ... S katerega planeta si se spustil na zemljo, da bi zabil Angliji? Da bi država s stisnjeno pestjo kričala: 'Argentina!' Argentina 2, Anglija 0. Diegol, Diegol! Diego Armando Maradona. Hvala, bog, za nogomet, za Maradono, za te solze, za teh Argentina 2, Anglija 0."

Če ste slučajno spregledali, je Swarbrick pred meseci izdal že animacijo Garetha Bala na tekmi proti Interjupetardo Barcelone na "El Clásicu" in reklamo za tabloid The Sun z Waynom Rooneyjem v glavni vlogi.

Swarbrick je z najnovejšim videem želel opozoriti na razstavo "Fantasista – The Art of the Number 10," ki bo na sporedu naslednje leto, kjer bodo nogomet predstavili kot obliko moderne umetnosti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.