Golden State ima šibko točko, ostaja samo še vprašanje izvedbe

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Košarkarji Dallas Mavericks bodo ponoči igrali tekmo za obstanek v končnici lige NBA.
Oglej si celoten članek

Dallas Mavericks po treh zaporednih porazih v seriji z Golden State Warriors nimajo več možnosti popravnega izpita, za morebiten zgodovinski preobrat v seriji pa bodo morali nanizati kar štiri zaporedne zmage.

Varovanci Jasona Kidda so prvo "zaključno žogo" bojevnikov ubranili na četrti tekmi pred domačimi navijači v American Airlines Centru, ponoči - tekma se bo začela ob 3. uri zjutraj po slovenskem času - pa bodo poskušali dosežek ponoviti na gostovanju v Oaklandu.

Foto: Profimedia Luka Dončić Mavsi so na četrti tekmi ukanili consko obrambo Golden Stata z uspešnimi meti z razdalje (20/43 met za tri točke), kar bo po mnenju Jasona Kidda ključnega pomena, če želijo še upati na obstanek.

"Gre za to, ali bomo zadevali mete," je pred odločilno tekmo sezone dejal ameriški strateg. "Največji kompliment, ki smo ga dobili do sedaj, je ta, da so morali igrati consko obrambo, ker  proti nam ne morejo igrati ena na ena. In to ekipa, ki ima osvajanje naslovov v svojem DNK. Kompliment je v tem, da nas ne morejo pokrivati. To je lepo slišati. Čeprav smo v zaostanku, verjamemo v to, da lahko z uspešnimi meti z razdalje vršimo velik pritisk na njih," je dodal Kidd.

Načrt Dallasa je torej jasen, ostaja samo še vprašanje izvedbe. Treba pa se je zavedati, da tudi bojevniki po porazu niso sedeli križem rok. 

"Končnica je zabavna. To je igra prilagoditev. Treba je najti pravo pot. Če ti spodleti na mestu, imaš na voljo 48 ur, da se pripraviš in v naslednjo tekmo vstopiš pozornejši na njihovo strategijo," je po neuspehu na četrti tekmi dejal Steph Curry.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.