Goljufije pri spletnem pokru

Foto: Žurnal24 (Foto: PokerStars)
Sam Simon, ki je ustvarjal nanizanko Simpsonovi, postal žrtev prevare v spletni igralnici Pokerstars. Več posameznikov je z medsebojno pomočjo pridobili precej denarja.
Oglej si celoten članek

Soavtor in producent serije The Simpsons, Sam Simon, je znan tudi po tem, da rad igra poker. Pogosto je bil v Las Vegasu, kjer je igral poker v tamkajšnjih igralnicah. Med leti 1984 in 1991 je bil poročen z igralko in poker profesionalko Jennifer Tilly, ki je sedaj žena Phila Laaka.

Čeprav že od leta 1993 ne sodeluje več pri ustvarjanju serije Simpsonovi, je Simon vseeno povezan s serijo. Če ne drugo mu letno vseeno pripada približno 10 milijonov dolarjev od dobička, ki ga ustvari serija. Simon je igral poker tudi na spletu, vendar pravi, da se je to obdobje sedaj končalo. Doživel je neprijetno izkušnjo, ki ga je prepričala v to, da se spletnega pokra več ne dotakne.

"Na spletu ne bom več igral nikoli," je povedal, ko je postalo znano, da je tudi on ena izmed žrtev škandala oziroma prevare. Ta se je zgodila v igralnici PokerStars, in sicer je šlo za goljufivo sodelovanje več posameznikov, ki so si z medsebojno pomočjo pridobili precej denarja. Goljufija je bila sicer odkrita in denar je bil žrtvam povrnjen na njihove račune. Vseeno pa to ni prepričalo Simona, da bi še naprej igral na spletu, saj pravi, da se povsod najdejo ljudje, ki goljufajo na spletu.

Precej smole je imel njegov dober prijatelj, ki so ga spretni goljufi ogoljufali za okrog štiri milijone dolarjev. Nepridipravi so vdrli v njegovo stanovanje in mu v sobo nastavili spletno kamero. Tako so lahko zmeraj videli njegove karte in to tudi dodobra izkoristili. "Prijatelj je cel čas izgubljal in izgubljal in ni mu bilo jasno zakaj. Potem je končno odkril spletno kamero, skrito v njegovi steni in uperjeno v njegov ekran," nadaljuje Simon.

Kljub negativnim izkušnjam, ki jih ima pa Simon podpira legalizacijo spletnega pokra, saj meni, da bo to pripomoglo k boljšemu pregledu nad delovanjem celotne industrije. Tako Simon nasprotuje predlogu ameriškega senatorja Harrya Reida, ki bi prepovedal igralnice kot so PokerStars in Full Tilt Poker ter dovolil delovanje le igralnicam, ki bi bile pod vodstvom velikih igralniških korporacij, kot so MGM in Ceaser's Palace.

"Mislim, da je ta predlog nekaj najbolj podkupljivega in groznega v naši državi. Ideja, da bi lahko Združene države Amerike določale, da bi le veliki igralniški giganti upravljali s spletnim pokrom je popolnoma absurdna. Če se bo tako nadaljevalo bodo ZDA v velikih težavah, saj bodo s takim delovanjem postale ena izmed banana republik."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.