Gomez vztrajno lovi Gerda Müllerja

Foto: Reuters nagec navijač Augsburg Bayern München Foto: Reuters nagec navijač Augsburg Bayern München Foto: Reuters nagec navijač Augsburg Bayern München Foto: Reuters Müller Verhaegh Augsburg Bayern München Foto: Reuters Gomez Bayern München Foto: Reuters Gomez Bayern München Foto: EPA Borussia Dortmund - Wolfsburg Foto: EPA Borussia Dortmund - Wolfsburg Foto: EPA Borussia Dortmund - Wolfsburg Foto: EPA Borussia Dortmund - Wolfsburg Foto: EPA Borussia Dortmund - Wolfsburg Foto: EPA Werder Bremen - Köln Foto: EPA Werder Bremen - Köln Foto: EPA Werder Bremen - Köln
Bayern je v gosteh z 2:1 odpravil Augsburg, med strelci znova tudi izjemni Mario Gomez. Köln je v gosteh pri Werderju Bremnu ob polčasu vodil že z 2:0, a so se fantje iz pristanišča vrnili in se prek Claudija Pizarra na lep način poslovili od svojega nekdanjega nogometaša Thorstena Fringsa (3:2), ki so mu pred začetkom tekme podelili tudi spominsko plaketo. Borussia (D) je s petardo Wolfsburgu spet spomnila na lansko šampionsko leto (5:1).
Oglej si celoten članek

Münchenski Bayern je v 12. kolu Bundeslige vpisal novo zmago proti zadnjeuvrščenemu Augsburgu in ima po spodrsljaju Schalkeja pet točk prednosti pred Borussio Dortmund, Werderjem in Borussio Mönchengladbach. Bavarci so začeli suvereno in že v 16. minuti povedli prek v zadnjem času zelo "vročega" Maria Gomeza. Že 12 minut kasneje je Franck Ribery povišal na 2:0. Domači so po hitremu zaostanku niso predali in v 59. minuti znižali izid. Kljub veliki želji se mreža gostov do konca ni več zatresla in tri točke so odšle na Bavarsko.

Za nemškega reprezentanta je bil to že 13 zadetek v sezoni in v Nemčiji so se že začeli bati za rekord legendarnega Gerda Müllerja, ki je v eni ligaški sezoni leta 1972 zabil 40 golov. Gómez je ob zmagi nad Napolijem v zabil tudi hat-trick v vsega 25 minutah in postal najboljši nemški strelec v zgodovini tekmovanja, kjer je s 17 goli prehitel Michaela Ballacka (16). Če bo Go(l)mez nadaljeval s podobnim tempom, potem je lahko v nevarnosti tudi rekord Müllerja.

Schalke je na gostovanju pri Hannovru 96 prišel le do točke (2:2) in nekoliko povečal zaostanek za Bavarci. Za rudarje tokrat ni zadel izjemno razpoloženi Klaas-Jan Huntelaar (10 golov), temveč Teemu Pukki, ki se je dvakrat vpisal med strelce.

Ob pomoči dveh zadetkov Nigerijca Anthonyja Ujaha je Mainz dosegel zmago s 3:1 nad šestim Stuttgartom, ki mu bo še kako dobro dela za pobeg iznad nevarnega območja dna lestvice. Tekma je bila precej čustvena. Nogometaši iz mesta Mercedesa pa so imeli precej pripomb na sodniško delo, med drugim tudi zaradi rdečega kartona Mehičanu Mazi v izdihljajih tekme, potem ko je Mainz že nekaj minut prej tudi sam ostal z igralcem manj.

Pizzaro pokopal kozličke

Medtem, ko Milivoje Novaković zaradi poškodbe še vedno ne igra za Köln, so kozlički po nekaj neprepričljivih predstavah v resni nevarnosti, da tako kot v zadnjih nekaj sezonah začnejo kraljevati na napačni polovici lestvice. Gol in podaja Lukasa Podolskega sta jim pri Werderju Bremnu sicer prinesla nenadejano vodstvo ob polčasu, po katerem pa je igrala le ena ekipa. Claudio Pizarro je z dvema goloma izenačil, pred drugim, ki ga je zabil iz enajstih metrov, pa je bil zaradi prekrška izključen še Henrique Sereno. Tudi konec spektakularne tekme je pripadel napadalcu Peruja, ki je štiri minute pred koncem zabil za hat-trick in popoln preobrat.

Mišo Brečko
je na desni strani obrambe kozličkov odigral celo tekmo, ki je bila v znamenju častnega slovesa od nekdanjega nogometaša in kapetana Werderja Thorstna Fringsa. Nekdanji nemški reprezentant je pred tekmo poziral skupaj s predsednikom kluba Klausom Dieterjem Fischerjem, direktorjem Klausom Allofsom in soigralci, dobil pa je tudi spominsko plaketo. Nekdanji soigralci so ga v pokoj pospremili z izjemno tekmo.

Aktualna prvakinja Borussia Dortmund je pred nedeljsko tekmo Bayerna Münchna povišala pritisk nad večnimi rivali z izjemno predstavo proti Wolfsburgu, ki ga je domov s Signal Iduna Parka poslala s petardo. Mario Götze je zabil dvakrat, med strelci pa so se mu pridružili še Šindži Kagava, Sven Bender in Robert Lewandowski. To je bila že peta zmaga na zadnjih šestih ligaških tekmah za BvB, edini gol za goste (in enega redkih v karieri) pa je zabil beloruski vezist Aleksander Hleb.

Nemška liga, 12. kolo:

Mainz : Stuttgart 3:1 (0:0)
Ujah (53, 64), Ivanschitz (60/11-m); Cacau (50)
RK: Polanski (84/Mainz); Maza (90/Stuttgart)

Borussia Dortmund : Wolfsburg 5:1 (2:0)
Götze (12, 78), Kagava (45), Bender (62), Lewandowski (66); Hleb (60)

Hertha BSC : Borussia Mönchengladbach 1:2 (1:1)
Ramos (18); Reus (33, 55)

Hoffenheim : Kaiserslautern 1:1 (1:0)
Ibišević (34); Kouemaha (74)

Nürnberg : Freiburg 1:2 (1:1)
Pekhart (32); Rosenthal (34), Cisse (90/11-m)

Werder Bremen : 1. FC Köln 3:2 (0:2)
Pizarro (49, 54/11-m, 86); Clemens (3), Podolski (44)
RK: Sereno (52/Köln)
Brečko je odigral celo tekmo, Novakovića (oba Köln) ni bilo v ekipi.

Bayer Leverkusen : Hamburger SV 2:2 (2:1)
Schürrle (6), Bender (20); Westermann (34), Jansen (58)

Hannover : Schalke 2:2 (1:1)
Papadopoulos (29/ag), Abdellaoue (59); Pukki (26, 73)

Augsburg : Bayern München 1:2 (0:2)
Hosogai (59); Gomez (16), Ribery (28)
RK: Tymoschuk (90/Bayern)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 21:26 6. November 2011.

    NOGOMET in sploh moško druženje je samo razkazovanje spolnosti med sabo,, moški se imate med sabo pravzaprav zelo radi, ampak …

  • 21:26 6. November 2011.

    NOGOMET in sploh moško druženje je samo razkazovanje spolnosti med sabo,, moški se imate med sabo pravzaprav zelo radi, ampak …

  • 20:39 5. November 2011.

    http://www.powerplaymanager.com/r773870<br /><br />Ce koga zanima super manager, kjer lahko izberes hokej ali nogomet in se pomeris z ljudmi iz celega …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.