Gorenje klonilo pred Rhein Neckarjem

Foto: Žurnal24 Nemški objemi so bili za Velenjčane premočni. (Foto: Gregor Katič)
V prvem kolu kvalifikacijskega turnirja povabljencev ("wild card") za Ligo prvakov v Karlsruheju so se rokometaši Gorenja Velenja pomerili z nemškim klubom Rhein Neckar Löwen, ki je slavil s 33:28 (20:13).
Oglej si celoten članek
Na uvodni tekmi turnirja v Karlsruheju je danski Bjerringbro-Silkeborg z minimalno razliko (27:26) premagal španski klub Reale Ademar. Skandinavci so nastopili v precej zdesetkani zasedbi, saj je zaradi rehabilitacije po operaciji roke manjkal slovenski reprezentant Miha Žvižej, poleg tega pa se je pred odhodom v Nemčijo poškodoval tudi Adnan Harmandić, ki je še v minuli sezoni nosil dres Gorenja. Žvižejeva zamenjava, nekdanji reprezentant Goran Kozomara (brez zadetka), in bivši Gorenjev vratar Primož Prošt sta bila v zapisniku.

Proti gostiteljem turnirja (zaradi zasedenosti njihove dvorane v Mannheimu turnir poteka v Karlsruheju) so Velenjčani zelo slabo začeli, kajti nemški klub, pri katerem je nekdanji Velenjčan Ivan Čupić dosegel en zadetek,  je hitro povedel kar s 4:0. Gorenje je prvi zadetek doseglo šele v osmi minuti, kljub temu pa je nato uspelo zaostanek prepoloviti (7:9). Toda zatem je Rhein Neckar spet "dodal plin" in razlika je začela naraščati. Predvsem po zaslugi odličnega vratarja Henninga Fritza ter strelsko razpoloženih Uweja Gensheimerja in Islandca Roberta Gunnarssona (skupaj sta na tekmi dosegla kar 17 zadetkov) je nemški klub povedel s 15:9. Po številnih velenjskih napakah v napadu si je moštvo švedskega trenerja Ole Lindgrena priigralo že sedem zadetkov naskoka (17:10, 19:12), s takšno razliko pa se je končal tudi prvi polčas.

 V drugem se je razmerje sil na igrišču v dvorani Europahalle v Karlsruheju nepričakovano in korenito spremenilo. Gorenjev trener Branko Tamše je namesto Matevža Skoka v vrata poslal sicer poškodovanega Ivana Gajića, tudi po zaslugi njegovih obramb pa je zaostanek začel kopneti. Po dobrih desetih minutah je Gorenje zaostajalo samo še z 21:24 in trener Ola Lindgren je bil prisiljen vzeti minuto odmora. Toda ta ni pretirano pomagala, kajti Velenjčani so se z igralcem manj in fantastično obrambo približali zgolj na zadetek zaostanka (25:26). Enaka razlika je bila tudi pri izidu 27:28, slovenskim podprvakom pa kljub nekaterim priložnostim ni uspelo izenačiti. V končnici so gostje naredili še nekaj napak, islandska sodnika pa sta s tremi zaporednimi izključitvami prestrogo kaznovala igralce trenerja Tamšeta. To je Rhein Neckar spretno izkoristil in si do zadnjega znaka sirene priigral kar pet zadetkov prednosti (33:28). V soboto ob 17.00 se bo Gorenje Velenje pomerilo z Ademarjem.

Kvalifikacijski turnir za Ligo prvakov:

Rhein Neckar Löwen
: Gorenje Velenje 33:28 (20:13)
Gensheimer 11, Gunnarson 6; Gams 8 (6), Šimič 6 (4)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.