Gorenje sprva s Španci

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Torkov žreb na Dunaju je rokometašem velenjskega Gorenja v tretjem kolu pokala EHF namenil španski Cuatro Rayas Valladolid.
Oglej si celoten članek

Rokometaši velenjskega Gorenja so na torkovem žrebu na Dunaju dobili tekmeca v tretjem kolu evropskega pokala EHF. Slovenski podprvak se bo za preboj v osmino finala pomeril s španskim Valladolidom. Prva tekma bo 26. ali 27. novembra v Velenju, povratna pa 3. ali 4. decembra v Valladolidu.

Valladolid je sezono 2011/12 v evropskih pokalnih tekmovanjih začel s septembrskim nastopom na kvalifikacijskem turnirju za uvrstitev v elitno Ligo prvakov. Toda na turnirju povabljencev v Kielcah na Poljskem so Španci klonili že na polfinalni tekmi proti domačinom z 19:21 (8:11), nato pa na zgolj prestižni tekmi za končno tretje mesto še proti francoskemu moštvu Dunkerque s 23:27 (9:16).

V španski ligi je v tej sezoni odigral šest tekem, njegov izkupiček pa so štiri zmage in dva poraza. Trenutno je na četrtem mestu z osmimi točkami, zaostaja pa zgolj za Barcelono, Atleticom Madridom in Ademarjem Leonom. V zadnjem kolu je Valladolid na domačem igrišču premagal Granollers s 30:24 (15:10).

Za Valladolid igra tudi nekaj sedanjih ali nekdanjih reprezentantov Španije, poleg tega pa ima v svojih vrstah še nekaj tujcev. V minuli sezoni je zanj igral tudi slovenski reprezentant Nenad Bilbija, zdaj pa so tujci Srbi Davor Čutura, Marko Krivokapić in Ivan Nikčević, Italijan Tin Tokic, Danec Patrick Eilert in Francoz Guillaume Joli.

"Žreb nam zares ni bil naklonjen. Valladolid je predstavljal najmočnejšo ekipo iz drugega bobna, prav tako pa spada med boljše španske ekipe. Čaka nas zelo zanimiv začetek evropskega tekmovanja," je dejal velenjski trener Branko Tamše, medtem ko je slovenski reprezentant in organizator igre Marko Bezjak dodal: "Letos nimamo sreče z žrebom. Fortuna nam ni bila naklonjena v pokalu Slovenije in v pokalu EHF. Gre za najmočnejšo ekipo iz drugega bobna, vendar v življenju ne gre vedno vse po načrtih. Moje osebno mnenje je, da lahko premagamo Špance in se uvrstimo v naslednji krog. Ob tem pa se bomo zavedali, da smo izločili enega izmed favoritov za končno zmago v pokalu EHF."

Pari 3. kolo pokala EHF:

Gorenje Velenje – Cuatro Rayas Valladolid
Nordsjaelland – Seungul Snežinsk
Nantes – Dinamo Minsk
Madeira – Tatran Presov
Pfadi Winterthur – Eskilstuna Guif
Skjern – Dinamo Poltava
Crvena zvezda – Porto Vitalis
Krasnodar – Maccabi Srugo Rishon Le Zion
Nexe Našice – Bešiktaš
Tatabanya Carbonex – Göppingen
Dunkerque – Balatonfüredi
Bregenz – Granollers
Odorheiu Secuiesc – Haslum
Magdeburg – Izviđač
Hafnarfjardar – Saint Raphael
Rhein-Neckar Löwen – Lions

Prve tekme bodo 26. ali 27. novembra, povratna pa 3. ali 4. decembra.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.