Gorenje v lov za Ligo prvakov

Foto: Žurnal24 Velenjčani (na fotografiji Dino Bajram) so z eno nogo in tremi četrtinami že v n
Rokometaše Gorenja od petka do nedelje čaka nastop na kvalifikacijskem turnirju za uvrstitev v Ligo prvakov. Trener Branko Tamše pravi, da bo veliko odvisno od dnevne forme.
Oglej si celoten članek

Konec tedna bodo na mednarodno rokometno sceno stopili igralci velenjskega Gorenja, ki si bodo na posebnem kvalifikacijskem turnirju v nemškem Karlsruheju skušali priboriti nastop v Ligi prvakov. Poleg slovenskega podprvaka bodo na turnirju nastopili še nemški Rhein-Neckar Löwen, španski Ademar Leon in danski Bjerringbro-Silkeborg. Vstopnico v elitno evropsko druščino si bo zagotovila le prvouvrščena zasedba turnirja v Karlsruheju, ta pa bo nastopila v skupini A, v kateri so Celje Pivovarna Laško, nemški Kiel, španska Barcelona, poljski Vive Targi Kielce in francoski Chambery.

"Povabilo na turnir je dokaz dobrega dela v klubu in to si štejemo v čast. V preteklem mesecu smo poskušali optimalno sestaviti ekipo. Največ pozornosti smo namenili obrambi, saj smo v tej sezoni ponovno zamenjali konstitucijo obrambne linije in tukaj je potrebno največ uigravanja," je na sredini novinarski konferenci uvodoma dejal trener velenjske zasedbe Branko Tamše in dodal: "V Nemčiji nas čaka močan in kakovosten turnir. Ademar Leon, Bjerringbro-Silkeborg in Rhein Neckar Löwen so moštva, ki krojijo vrh rokometa v svojih državah. Prvo tekmo igramo z organizatorjem turnirja. Od Rhein Neckar Löwna lahko pričakujemo obrambo 6-0, mi pa bomo skušali poiskati vse slabosti v tej obrambi. Če bodo moji varovanci upoštevali vsa navodila, ki so jih prejeli v pripravah za bližnji turnir, tukaj mislim predvsem na potrpežljivo in pametno igro v napadu, potem verjamem, da imamo priložnost presenetiti ekipo iz Mannheima. Tudi španska in danska ekipa sta zelo kakovostni, veliko pa bo odvisno od dnevne forme."

Spored turnirja:


Petek, 3. september:

Ob 18.00:
Ademar Leon - Bjerringbro-Silkeborg
Ob 20.15:
Rhein-Neckar Löwen - Gorenje Velenje

Sobota, 4. september:

Ob 17.00:
Gorenje Velenje - Ademar Leon
Ob 19.30:
Bjerringbro-Silkeborg - Rhein-Neckar Löwen

Nedelja, 5. september:

Ob 15.00:
Bjerringbro-Silkeborg - Gorenje Velenje
Ob 17.45:
Ademar Leon - Rhein-Neckar Löwen

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.