Gorenje vrnilo Metalurgu za poraz v Skopju

Foto: Gregor Katič
Foto: Gregor Katič
Rokometaši velenjskega Gorenja so v osmem kolu Lige prvakov po dobrem drugem polčasu doma premagali skopski Metalurg s štirimi goli razlike (23:19).
Oglej si celoten članek

Gorenje si je že pred dvomesečnim premorom zavoljo januarskega svetovnega prvenstva v Španiji zagotovila nastop v osmini finala, po današnjem zmagoslavju nad makedonskim prvakom Metalurgom pa je dva kroga pred koncem zasedla drugo mesto v skupini C. V naslednjem krogu bo v nedeljo, 17. februarja, gostovala pri danskemu Bjerringbro-Silkeborgu, čez dva tedna pa na domačem igrišču gostila vodilno ekipo skupine C - poljski Vive Targi Kielce.

Izbranci Branka Tamšeta so na prvem medsebojnem dvoboju visoko izgubili v Skopju s 23:30, na "povratnem obračunu" pa so se tekmecem iz makedonske prestolnice oddolžili za poraz, v primeru enakega števila točk pa bodo zaradi manj izrazite domače zmage vendarle v podrejenem položaju.

Odločilen je bil drugi polčas

"Ose" so v prvi polovici tekme prikazale zelo povprečno predstavo. Njihov načrt, da s hitro igro ukanijo veliko počasnejše in okorne tekmece, se jim je povsem izjalovil, vse njihove slabosti pa so s pridom izkoristili Makedonci in jim že v sedmi minuti ušli na tri gole (2:5).

V nadaljevanju so se Velenjčani vendarle zbrali, z nekoliko bolj agresivno obrambo so v 15. minuti izenačili na 6:6, dve minuti kasneje pa povedli s 7:6 in prevzeli pobudo na igrišču. V naslednjih minutah so nekoliko "pospešili" svoj ritem in si v 25. minuti priigrali najvišjo prednost treh golov (10:7), v sklepnih petih minutah pa z neodgovorno igro tekmecem dovolili, da so jih ujeli in tekmo postavili v začetno izhodišče (10:10).

V 36. minuti je bila tekma zadnjič izenačena (13:13), nato pa je domača ekipa vendarle zaigrala bolj odločno in postopoma lomila odpor zahtevnega tekmeca. Velenjski rokometaši so bili v zadnjih dvajsetih minutah vseskozi v rahli prednosti, po dveh zadetkih Marka Bezjaka pa so si v 48. minuti prvič na dvoboju priigrali prednost štirih zadetkov (18:14). Po makedonski minuti odmora se razmerje moči ni spremenilo, Velenjčani so v 53. minuti povišali na +6 (21:15) in razrešili vse dvome o zmagi, kar je bil tudi njihov primaren cilj.

Na današnji tekmi je bil v velenjski ekipi najbolj učinkovit Marko Bezjak s sedmimi goli, po pet sta jih prispevala Jure Dolenec in Janez Gams.

Liga prvakov, skupina C: 8. kolo:

Gorenje Velenje : Metalurg Skopje 23:19 (10:10)

Gorenje Velenje: Gajić, Taletović, Melić 2, Bezjak 7, Pucelj, Dolenec 5 (2), Cingesar, Cehte 3, Miklavčič, Gaber 1, Golčar, Dobelšek, Gams 5, Bajram, Ovniček, Dujmović.
Metalurg Skopje: Stanić, Angelov, Rakčević 2, Levov, Dimovski, Vugrinec 2, Georgievski 1, Kozlina, Manaskov 6, Mirkulovski 1, Markoski, Mojsoski, Doder, Mojsovski 7 (4), Jonovski, Alušovski.
Sedemmetrovke: Gorenje Velenje 3 (2), Metalurg Skopje 5 (4).
Izključitve: Gorenje Velenje 8, Metalurg Skopje 10 minut.
Rdeč karton: /

Vive Targi Kielce : Sankt Peterburg 30:29 (20:14)

Nedelja:
Chambery - Bjerringbro-Silkeborg

Lestvica: 1. Vive Kielce 16, 2. Gorenje Velenje 12, 3. Metalurg Skopje 10, 4. Bjerringbro-Silkeborg 6 (-1), 5. St. Peterburg 2, 6. Chambery Savoie 0 (-1)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.