Görglovi zadnji veleslalom

Foto: Žurnal24 Elisabeth Görgl je z zmago na veleslalomu dopolnila uspešen avstrijski dan v Bor
Avstrijka Elisabeth Görgl je dobila zadnji veleslalom deklet v tej sezoni. Skupna zmagovalka te discipline Denise Karbon je bila osma. Edina Slovenka Mateja Robnik je končala kot 15.
Oglej si celoten članek
 

Bormio, veleslalom (Ž)

1. E. Görgl (AVT) 2:29,96
2. M. Mölgg (ITA) +0,07
3. K. Zettel (AVT) +0,30
15. M. Robnik (SLO) +1,83

Zadnji veleslalom deklet na finalu v Bormiu ni odločal praktično o ničemer. Italijanka Denise Karbon , nesporna kraljica te discipline v letošnji sezoni, je osvojila osmo mesto in potrdila mali kristalni globus. Zadnja posamična zmagovalka letošnjega alpskega svetovnega pokala je postala Avstrijka Elisabeth Görgl , po prvem teku na drugem mestu. To je njena druga zmaga v karieri. Za pičlih sedem stotink sekunde je zaostala Italijanka Manuela Mölgg , še 23 več pa Avstrijka Kathrin Zettel . Njeni rojakinji Nicole Hosp , vodilni po prvi vožnji, se drugi nastop ni posrečil in je po hudi napaki končala šele 11. Avstrijci so tako v enem dnevu dosegli dve posamični zmagi, vendar pa sta kristalna globusa v disciplinah odšla v Italijo. Brat Mölggove Manfred je namreč le dobro uro pred žensko tekmo osvojil slalomski seštevek pokala . Edina Slovenka Mateja Robnik je v drugo odpeljala solidno in z zaostankom 1,83 sekunde zasedla 15. mesto ter osvojila točko za svetovni pokal.

Tole sta italijanska junaka dneva. Manuel Mölgg (levo) je osvojil slalomski globus, Denise Karbon (desno) je najboljša veleslalomistka sezone. © AFP

 
Karbonova je dobila pet od prejšnjih šestih veleslalomov in je že skoraj pred dvema mesecema osvojila tudi mali kristalni globus. Zadnjo posamično preizkušnjo te zime je končala tik pred skupno zmagovalko pokala, Američanko Lindsey Vonn . Skupno je na 28. mestu kot najboljša Slovenka končala Tina Maze , v veleslalomskem seštevku pa je bila na 20. mestu že dolgo poškodovana Ana Drev . Tri mesta za njo je bila Robnikova.

 

Veleslalom (Ž), skupni vrstni red za sezono 07/08

1. D. Karbon (ITA) 592 točk
2. E. Görgl (AVT) 479
3. M. Mölgg (ITA) 359
20. A. Drev (SLO) 65
22. M. Robnik (SLO) 61
30. T. Maze (SLO) 24

Tekmovalci iz ZDA so v tej zimi skupaj osvojili kar pet kristalnih globusov, od tega tudi dva najpomembnejša za skupni zmagi, vendar pa je po tekmi kljub temu odstopil glavni moški trener ZDA Phil McNichol , pa tudi John McBride , osebni trener Bodeja Millerja . Slednji je po koncu lanske sezone zapustil svojo reprezentanco in osnoval svojo ekipo Team America. Oba trenerja sta odstopila kljub velikim uspehom zaradi osebnih razlogov, ker želita več časa posvetiti svojima družinama.

Sezona svetovnega pokala se bo dokončno končala v nedeljo ob 9.30, ko bo na sporedu ekipna tekma.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.