Gorica še trdneje v vodstvu

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
V 5. kolu državnega prvenstva je Gorica osvojila nove tri točke. Tokrat je doma s 3:0 odpravila Zavrč.
Oglej si celoten članek

Novogoričani še naprej kraljujejo na lestvici slovenske prvoligaške konkurence. Pred domačimi navijači so dosegli še četrto zmago v prvenstvu, s čimer ostajajo vodilna ekipa. V prvem polčasu je bil sicer Zavrč tisti, ki je napadal in zapravil kar nekaj lepih priložnosti, v drugem pa so domači pokazali dobro mero realizacije.

V prvem polčasu je bil Zavrč precej konkretnejši od domačinov, a izjemno neučinkovit. Najprej je Jure Matjašič v 12. minuti prišel pred Grego Sorčana, toda novogoriški vratar je bil zmagovalec dvoboja, tako kot štiri minute pozneje po poskusu Lovra Cveka.

V 26. minuti je Dejan Glavica poskusil preigrati domačega vratarja, a spet neuspešno, Veljku Batroviću pa v 39. minuti tudi ni uspelo zatresti goriške mreže. Sicer pa so imeli domači največjo priložnost za vodstvo, ko je v 35. minuti Davor Rogač podrl Dina Martinovića, enajstmetrovko pa je domači nogometaš zapravil.

V drugem polčasu so v 55. minuti resno zagrozili gostitelji, saj je Miran Burgić zatresel okvir vrat. Po še nekaj poskusih na obeh straneh pa so domači povedli v 69. minuti, ko je Blessing Eleke prehitel vratarja in z nizkim strelom zadel za 1:0.

Do konca tekme pa je presenečenje prvenstva Gorica še oplemenitila svojo zmago. V 79. minuti je Amel Džuzdanović podal dolgo podajo do Elekeja, ki je nato zadel z desetih metrov. Končni izid pa je v 86. minuti postavil Alen Jogan, ki je zadel s strelom z glavo. Pred tem je Marko Nunić zapravil še eno priložnost za domače.

Prva liga Telekom Slovenije, 5. kolo:

Gorica : Zavrč  3:0 (0:0)
Eleke 69., 79., Jogan 86.

Sreda:
Rudar - Krško
Krka - Domžale
Olimpija - Luka Koper
Maribor - Celje

Lestvica:
1. Gorica 12 (+1)
2. Olimpija 7
3. Maribor  7
4. Krka  7
5. Domžale 6
6. Krško  6
7. Zavrč  5 (+1)
8. Luka Koper 4
9. Rudar  3
10. Celje  2

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.