Gorica vzela točko Olimpiji

Foto: ND Gorica/Facebook
Foto: ND Gorica/Facebook
Nogometaši Gorice so na domačem igrišču remizirali z Olimpijo (1:1). V Krškem je Koper na tekmi dolgi le 61 minut iztržil remi (0:0), Celje pa je doma visoko ugnalo velenjski Rudar (4:0).
Oglej si celoten članek

Vodilni Ljubljančani nadaljujejo več kot tri leta dolg niz neporaženosti v Novi Gorici, v tej sezoni pa na gostovanjih sploh še niso izgubili, toda tokrat s točko ne bodo zadovoljni, saj so v drugem polčasu zapravili prednost.

Gorica je sicer povsem zasluženo prišla do remija, saj je bila v drugem polčasu boljši in konkretnejši tekmec. Olimpija ima zdaj dve točki prednosti pred Mariborom, ki ga v nedeljo čaka tekma v gosteh proti Radomljam, Gorica pa je v sredini lestvice skupaj s Koprom.

Ljubljančani so tekmo začeli tako, kot so si zamislili. Že v 12. minuti so povedli, potem ko je Leon Benko s strelom z glavo unovčil podajo Denis Klinarja z desne strani za vodstvo z 1:0. Enajst minut pozneje so bili domači najbližje izenačenju, ko je po podaji Mihe Gregoriča v kazenskem prostoru do strela z glavo prišel Dejan Žigon, a iz ugodnega položaja žogo poslal precej mimo gola. Sicer so bili Ljubljančani v prvem delu malce boljši tekmec tudi z nekaj več streli, ki pa po večini niso bili posebej nevarni.

V drugem delu so bili uvodoma streli redki, prave nevarnosti za ena ali druga vrata posledično ni bilo. V 73. minuti so imeli domači priložnost s prostega strela z dobrih 20 metrov, toda Andrej Kotnik je meril malce previsoko.

Malce zatem je zgrešil še Miran Burgić, napadalnejša igra Gorice pa se ji je obrestovala v 81. minuti, ko je po prostem strelu z leve strani do odbite žoge prišel Burgić, nekoliko nerodno zadel žogo, ki se je nato od vratnice odbila po golovi črti, potem pa je nespretno posredoval Antonio Delamea Mlinar in žogo potisnil v lastno mrežo. Tudi ob koncu so bili nevarnejši domačini, ki so sprožili še nekaj strelov, a se izid ni več spremenil.

Lokalni derbi Celjanom

Foto: Damir Mrkonjić/NK Celje Dalibor Volaš NK Celje

Po dveh zaporednih porazih so se Celjani spet veselili zmage. V obračunu s sosedi iz Velenja so prevladovali predvsem v uvodu drugega polčasa, ko so tudi pobegnili za tri zadetke. Celjski nogometaši, ki so tako še drugič v sezoni ugnali knape, ostajajo na četrtem mestu, Rudar pa je sedmi.

Na težkem in razmočenem igrišču sta bili ekipi v prvem delu dokaj enakovredni, tudi po številu strelov in po posesti žoge. Toda Celjani so bili tisti, ki so na glavni odmor odšli s prednostjo. V 34. minuti je namreč Janez Pišek z lepo podajo med oba velenjska srednja branilca našel Daliborja Volaša, ki je stekel sam proti Mateju Radanu in ga z lobom premagal.

Gostitelji so nato prevladovali in že v uvodu drugega polčasa odločili zmagovalca. Najprej je v 47. minuti obetavno akcijo zapravil Goran Cvijanović, ki je poskusil z lobom matirati Radana, a je ta žogo odbil v kot. V 56. minuti je z bele točke zadel Lovre Čirjak, potem ko je v kazenskem prostoru z roko igral David Kašnik, dve minuti pozneje pa so Celjani povedli s 3:0, potem ko je v kazenskem prostoru zadel Nino Pungaršek.

V 67. minuti je Cvijanović zadel še okvir vrat, v 84. minuti pa je anemične Velenjčane dokončno pokopal Volaš, ko je zadel iz bližine po podaji Irfana Hadžića z desne strani kazenskega prostora.

Prekinitev v Krškem

Foto: NK Krško/Facebook NK Krško

Tekma med Krškim in Koprom se je končala predčasno, po 61 minutah in 40 sekundah je sodnik Mitja Žganec prekinil tekmo zaradi deževja in močno razmočenega igrišča. Kot veleva 58. člen tekmovalnega pravilnika NZS, je dosežen rezultat ob prekinitvi obveljal kot končni rezultat, saj sta ekipi odigrali več kot dve tretjini obračuna. Krčani so tako neporaženi na zadnjih petih tekmah in ostajajo osmi, Koprčani pa vztrajajo v sredini lestvice.

Primorci so bili v prvem polčasu tisti, ki so več poskušali, sprožili so devet strelov, gostitelji le štiri, v 14. minuti je bil pri slednjih še najbolj nevaren Martin Kramarič. Na drugi strani so se streli proti domačim vratom vrstili precej bolj pogosto, po dvakrat sta bila med drugim premalo natančna Courage Pekuson in Danijel Pranjić.

V 50. minuti se je v novi priložnosti znašel Pekuson, toda Marko Zalokar je žogo ujel. Dve minuti pozneje je Toni Datković žogo iz bližine poslal čez gol domačih, v 62. minuti pa je sodnik zaradi izjemno težke igralne površine in močnega dežja prekinil in predčasno končal tekmo.

Prva liga TS, 17. kolo:

Celje - Rudar Velenje  4:0 (1:0)
Volaš 34., 83., Čirjak 56./11-m, Pungaršek 58.

Krško - Luka Koper 0:0 (0:0)

Gorica - Olimpija 1:1 (0:1)
Burgić 80.; Benko 12.

Nedelja:
Aluminij - Domžale
Kalcer Radomlje - Maribor

* - odigranih le 61 minut zaradi razmočene zelenice.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.