Gostitelji razveselili več kot 11.000 gledalcev

Foto: Epa
Foto: Epa
Finska hokejska reprezentanca je v četrtfinalu svetovnega prvenstva elitne skupine v Tampereju premagala Slovaško s 4:2 (1:2, 1:0, 2:0).
Oglej si celoten članek

Najboljša izbrana vrsta v skupini B je v današnjem drugem četrtfinalnem obračunu v Tampereju na kolena položila Slovaško, njen odpor pa je zlomila šele v zadnji tretjini. Finsko v sobotnem polfinalu čaka tekma z ZDA, ki je bila v Helsinkih boljša od Švice s 3:0, drugi polfinalni par pa je Češka - Kanada.

Izbranci finskega strokovnjaka Jukke Jalonena so medlo odprli obračun v Tampereju, prvi strel proti slovaškim vratom so sprožili šele v sedmi minuti. Slovaki so izkoristili bledo predstavo domačih hokejistov in povedli z 2:0, potem ko sta zadela Adam Sykora v deveti in Pavol Regenda v 16. minuti, zadrego Fincev pa je v predzadnji minuti uvodne tretjine končal 36-letni Marko Anttila.

Veteran v domači vrsti je znova zablestel v 24. minuti, ko je dosegel še svoj drugi gol na tekmi. Finci so bili v nadaljevanju bolj aktivni, slovaškega vratarja Adama Huska je v začetku zadnje tretjine po kombinirani akciji najprej ukanil Sakari Manninen, usodo Slovakov, ki so si nato priigrali nekaj lepih priložnosti za izenačenje, pa je sekundo pred koncem dvoboja po strelu na prazna vrata zapečatil Saku Maenalanen in razveselil več kot 11.000 gledalcev, ki so se zbrali v osrednji dvorani drugega največjega mesta na Finskem.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.