Gostiteljica Ukrajina zabila štiri Estoncem

Foto: EPA
Foto: EPA
Ukrajinska nogometna reprezentanca je v Kufsteinu, kjer je Slovenija v soboto remizirala z Grčijo (1:1), zanesljivo odpravila Estonijo, slovenske krvnike v neuspešnih kvalifikacijah za evropsko prvenstvo (4:0).
Oglej si celoten članek

Ukrajina je v Kufsteinu brez težav premagala Estonijo, eno največjih presenečenj letošnjih kvalifikacij za Euro 2012, gostitelji prihajajočega turnirja pa so slavili z goli Andreja Jarmolenka, Olega Guseva, Andreja Voronina in Artema Milevskega.

Varovanci selektorja Olega Blohina se mudijo na pripravah pri slikovitem jezeru Walchsee ob nemški meji, v Kufsteinu pa so povedli že po devetih minutah, ko je v polno zadel vezist Dinama Kijeva Jarmolenko.

Za nekaj smeha je po pol ure igre poskrbel Voronin, ki se je z neverjetnimi zapravljenimi priložnostmi vsidral tudi v srca navijačev Liverpoola, tokrat pa je po obrambi estonskega vratarja s kakšnih treh metrov streljal visoko prek praznega gola.

Jarmolenko je v 34. minuti izsilil enajstmetrovko, ki jo je v gol spremenil Gusev, Voronin pa se je za zgrešeno le odkupil v 41. minuti, ko se mu je po strelu Marka Devića žoga srečno odbila na glavo, s katero je zabil v prazen gol.

Reprezentanca Estonije, ki je v Stožicah šokantno premagala takratno selekcijo Matjaža Keka, je na začetku drugega polčasa zaostajala že z 0:4, ko je izjemno akcijo legendarnega Andreja Ševčenka in njegovo podajo v sredino izkoristil Milevski.

Ukrajina je tekmo začela v postavi: Pjatov; Gusev, Kačeridi, Selin; Konopljanka, Mihalik, Timoščuk, Jarmolenko; Nazarenko, Dević, Voronin.

Prijateljska tekma, Kufstein:

Ukrajina : Estonija 4:0 (3:0)
Jarmolenko (9), Gusev (34/11-m), Voronin (41), Milevski (50)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.