Gostiteljice popustile v drugem polčasu

Foto: RK Krim Mercator
Foto: RK Krim Mercator
Rokometašice Krima Mercatorja so v 9. krogu evropske lige prvakinj v Ljubljani izgubile proti Ferencvarosu s 26:32 (13:13).
Oglej si celoten članek

Ljubljančanke so porazno odprle tekmo proti tradicionalnim tekmicam iz madžarske prestolnice. V njihovi igri je kapljalo in curljalo na vse strani: obramba je bila podobna švicarskemu siru, prvi gol v napadu so dosegle ob koncu šeste minute prek Francozinje Oceane Sercien-Ugolin, le minuto kasneje pa je domači trener Uroš Bregar zahteval minuto odmora pri zaostanku 1:6.

Bregar je v enominutnem premoru pošteno okrcal svoje varovanke, ostre besede pa so naletele na prava ušesa. Ljubljanske rokometašice so v nadaljevanju zagospodarile v praznih Stožicah, z veliko boljšo predstavo v obeh smereh so po golu Valentine Klemenčič v 23. minuti rezultat izenačile na 9:9, le minuto zatem pa je novopečena nizozemska reprezentantka Harma van Kreij svoje soigralke povedla do prvega vodstva na tekmi z 10:9.

Foto: RK Krim Mercator Valentina Klemenčič

Rokometašice iz Ljubljane in Budimpešte so se na veliki odmor odpravile z neodločenim izidom 13:13, uvodne minute drugega dela pa so znova minile v znamenju gostij, ki so v 37. minuti znova ušle na štiri gole (16:20).

Bregar je ponovno v zgodnjem delu polčasa zahteval minuto odmora, a tokrat ni predramil svojih varovank. Ljubljančanke so bile v nadaljevanju vseskozi korak za tekmicami, po zaostanku osmih golov v 54. minuti (21:29) pa je bilo jasno, da bodo doživele peti poraz na največji klubski sceni.

Ljubljanska ekipa je na dosedanjih osmih tekmah premagala nemški Bietigheim-Bissingen ter remizirala z ruskim Rostovom in Bukarešto ter doživela pet porazov. Dvakrat je izgubila proti Ferencvarosu, po enkrat pa proti Bukarešti, norveškemu Kristiansandu in francoskemu Metzu.

V ljubljanski ekipi je bila najbolj učinkovita Oceane Sercien-Ugolin s šestimi goli, enega manj je dosegla Valentina Klemenčič.

Foto: RK Krim Mercator Oceane Sercien Ugolin

"Prvih deset minut smo igrali slabo, nato smo posegli po spremembah tako v napadu kot tudi v obrambi, kar je izboljšalo igro, predvsem v napadu. V začetku drugega polčasa so bile tekmice izvrstne, težko smo jih ustavljali. Žal nismo izkoristili vseh strelov s sedmih metrov ter lahkih priložnosti, ki smo si jih priigrali," je po tekmi dejal Bregar.

"Tekmicam smo dovolile, da se razigrajo in šele naša čvrsta obramba v nadaljevanju jih je ustavila, zaradi česar smo se jim ob polčasu lahko približale. V drugi polovici tekme smo napravile preveč napak in zgrešile preveč strelov, ko bi žoga enostavno morala končati v golu," je dodala Klemenčičeva.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.