Goudelock zadel rekordno število trojk

Ob zmagi Fenerbahčeja v gosteh pri Bayernu (86:93) je blestel Američan Andrew Goudelock, ki je dosegel kar deset trojk, kar je rekord elitnega evropskega klubskega tekmovanja. Tekmo je končal pri 34 točkah.
Oglej si celoten članek

V Münchnu je domači Bayern v prvi četrtini še uspel držati korak s Fenerbahčejem, v nadaljevanju pa je favorizirano turško moštvo stopilo na plin in v petem kolu vpisalo tretjo zmago (86:93), Bavarci pa so ostali pri eni in si s poljskim Turowom delijo zadnje mesto v skupini C. V bavarski prestolnici je bilo, kot je že običaj ob gostovanju turških ekip v Nemčiji, veliko glasnih privržencev gostov, ki so prešerno proslavili nov par točk svojih ljubljencev.

Gostje so slavili predvsem po zaslugi izjemnega Andrewa Goudelocka, ki je dosegel rekord Evrolige v doseženih trojkah, izza črte 6,75 je namreč zadel kar desetkrat. Za to je porabil trinajst poskusov, tekmo pa je končal pri 34 točkah (2/5 za dve, 10/13 za tri), treh skokih in štirih asistencah.

Podrl rekord Štombergasa

Prejšnji rekord po doseženih trojkah je držal Litovec Saulius Štombergas, ki je leta 2001 v dresu Tau Ceramice (danes Laboral Kutxa) zadel devet trojk iz prav toliko poskusov. Po devetkrat sta bila natančna še Mirza Teletović leta 2010, tudi on v dresu baskovske ekipe, in Thomas Kelati leta 2009 v dresu Unicaje, a je slednji za to porabil 19 metov, reprezentant BiH pa 13. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.