Grajš v veliki finale

Foto: Rok Štrucl
Foto: Rok Štrucl
Franci Grajš je tudi v drugem krogu resničnostnega šova Enfusion v Ohridu iz ringa odšel kot zmagovalec in se uvrstil na veliki finalni turnir četverice. Najboljši slovenski tajski boksar je tokrat po točkah premagal favorita šova Nizozemca Wendella Rocheja.
Oglej si celoten članek

Franci Grajš je z zmago proti Wendellu Rocheju po sodniški odločitvi v drugem krogu resničnostnega šova Enfusion v makedonskem Ohridu prišel do največjega uspeha svoje kariere. Z uvrstitvijo na finalni turnir četverice, ki bo na Nizozemskem, član novomeškega Scorpion Gyma še vedno ostaja v igri za glavno nagrado (30 tisoč ameriških dolarjev), ob tem pa je nase opozoril sam svetovni vrh borilnih veščin v kategoriji do 85 kilogramov.

Pred začetkom borbe v slovitem amfiteatru na obali makedonskega turističnega bisera je bil starejši Nizozemec velik favorit. Številne zmage proti uveljavljenim borcem (Stefan Leko, Ramazan Ramazanov, Rusterni Kershnik) so bile vsekakor odlična popotnica, a v ringu, tako kot tudi drugje, se na račun stare slave ne da živeti. Grajš je tako kot v prvem krogu proti Belgijcu Michaelu Kongolu tudi proti Rocheju hitro prevzel pobudo. Z udarci z nogo je Nizozemca uspel zadržati na razdalji in mu ni dopustil, da bi mu vsilil svoj stil borbe (borba na majhni razdalji in udarci z rokama). Grajš je tudi po zaslugi odlične taktike gladko dobil prvi dve rundi in bil z eno nogo že na finalnem turnirju. Izkušeni Roche pa se seveda ni predal in v tretji rundi z vsemi močmi krenil v napad. Na srečo mu ni uspelo, svoje pa je dodal tudi Grajš in po koncu borbe še z drugo nogo "stopil" na finalni turnir. Grajš je zaključek borbe dočakal povsem izmučen, a je zmaga zagotovo poplačala vse muke.

Grajša od 30 tisoč ameriških dolarjev nagrade in velike zmage ločijo Škot Ritchie Hocking, Armenec Saha Hak Parparyan in Američan Andrew Tate, ki so se poleg njega uvrstil na zaključni turnir, ki bo aprila prihodnje leto na Nizozemskem.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.