Granada: Incident z dežnikom zakrivil – dežnik!

Foto: Reuters granada sodnik poškodba Xavier Aguilar Rodríguez Foto: Reuters granada sodnik poškodba Xavier Aguilar Rodríguez Foto: EPA Turan Kone Foto: EPA valencia real Foto: Reuters valencia real Foto: EPA valencia real ronaldo Foto: Reuters valencia real mourinho ramos Foto: EPA valencia real benzema Foto: Reuters valencia real benzema Foto: EPA valencia real benzema Foto: EPA Barcelona Zaragoza Liga BBVA Pique Fabregas Foto: EPA Barcelona Zaragoza Liga BBVA Xavi Ponzio Foto: EPA Barcelona Zaragoza Liga BBVA Fabregas Mateos Juarez Lanzaro Foto: EPA Barcelona Zaragoza Liga BBVA Messi Meira Foto: EPA Barcelona Zaragoza Liga BBVA Pique Postiga Foto: EPA Barcelona Zaragoza Liga BBVA Villa Messi Foto: EPA Barcelona Zaragoza Liga BBVA Puyol Sanchez Alexis Foto: EPA Barcelona Zaragoza Liga BBVA Aguirre Guardiola
Predzadnjo tekmo v 13. kolu španske lige je zaznamoval sramoten incident na tekmi med Granado in Mallorco. Stranski sodnik je v glavo dobil dežnik, ki pa je po najnovejših informacijah tja priletel povsem naključno. Real Madrid je pri Valencii dosegel že osmo zmago zapored in se spet povzpel na vrh lestvice, Barcelona pa se je na Camp Nouu sprehodila mimo Zaragoze (4:0). Levante, ki je nekaj časa celo vodil, je proti Atléticu Madridu vpisal tretji zaporedni poraz (3:2).
Oglej si celoten članek

Tekmo španske nogometne lige med Granado in Mallorco je zasenčil incident, ko je eden izmed gledalcev v stranskega sodnika Xavierja Aguilarja Rodrígueza vrgel dežnik, ga zadel v obraz in poškodoval. Tekmo, po uri igre je Granada vodila z 2:1, so prekinili. Policija in varnostniki na stadionu so takoj po dejanju tudi ob pomoči drugih gledalcev prijeli mladoletnega navijača z maroškim potnim listom, ki naj bi vrgel dežnik. Izkazalo se je, da je storilec na tekmo prišel v okviru projekta neke dobrodelne organizacije na povabilo domačega kluba. "Obžalujemo, da je prišlo do takšnega incidenta. To je pokvarilo dober vtis, ki ga je naš klub dajal mestu," je po neprijetnem dogodku dejal predsednik Granade Quique Pina.

Trener kluba Fabri González je v ponedeljek javnost presenetil z neverjetnim pojasnilom. Dežnik naj bi iz roke gledalca namreč priletel povsem naključno: "To je bila zares smola v pravem pomenu besede, saj je imel ubogi fant ročaj še vedno v roki in je, kot kaže, nehote izgubil nadzor (nad dežnikom, op. a.)." Fabri je še pristavil, da o terminu, v katerem bodo odigrali preostale minute, pri Granadi še niso razmišljali, da pa do božiča za to praktično ni možnosti.

"Prosti pad" Levanteja se nadaljuje

Levante je dolgo časa veljal za prijetno presenečenje španskega prvenstva. Po sedmih zaporednih zmagah (tudi tisti proti Realu z 1:0) pa malček iz Valencie očitno počasi izgublja sapo. Atletico Madrid mu je zadal že tretji zaporedni poraz. Zahvaljujoč lepi zalogi točk po izjemnem začetku pa Levante še vedno ostaja na visokem četrtem mestu.

Foto: EPA valencia real benzema Real obranil vodstvo in dobil derbi

Srečanje med Valencio in Realom je imelo pridih kontroverznosti, saj so domačini v končnici srečanja zahtevali enajstmetrovko, ki bi jim ponudila priložnost za izenačenje. Grešnik naj bi bil Gonzalo Higuain zaradi igranja z roko, čeprav sam trdi, da ga je žoga zadela v prsi. Oba gola za netopirje je sicer dosegel Roberto Soldado, za Real pa Karim Benzema, Sergio Ramos in Cristiano Ronaldo.

"Zgodilo se je zelo hitro, ampak žoga me je zadela v prsi. Če te zadene v rebra, potem to ni enajstmetrovka," je Argentinec pojasnjeval po tekmi, njegovo pripoved pa je potrdil tudi Iker Casillas: "Ob koncu tekme so bili živci napeti kot strune, ampak vse je bilo čisto in tu ni več kaj dodati. V Valencii je vedno težko igrati, ampak sezona se za nas odvija zelo dobro, za nami pa je pomembna zmaga."

Ko zadane tudi Puyol ... Štirica Barçe!

Ko za Barcelono zadane tudi kapetan Carles Puyol, potem je na dnevnem meniju verjetno lahka zmaga. Tako je bilo tudi tokrat, saj so Katalonci po golu Puyola proti Zaragozi v 54. minuti vodili že s 3:0, vseeno pa so svoje navijače na Camp Nouu spet jezili z neučinkovito predstavo pred nasprotnikovim golom. Gerard Piqué je po nekaj zapravljenih napadih Lionela Messija izkoristil oster prosti strel Xavija Hernándeza in iz neposredne bližine zabil za vodstvo, Messi pa je tik pred polčasom le uspel premagati razpoloženega vratarja Roberta za 2:0. To je bil že 15. ligaški gol za Argentinca.

Za Barço je v drugem polčasu poleg Puyola (zadetek bodo kljub vsemu najbrž pripisali branilcu gostov Mauriziu Lanzaru) zadel tudi David Villa. Prvi napadalec evropskih in svetovnih prvakov Špancev je bil znova le rezervist, v 66. minuti pa je zamenjal rojaka Francesca Fabregasa in zabil po vsega devetih minutah na zelenici, ko je njegovo glavo našel mladi Isaac Cuenca. Če je Messi na namočenem Camp Nouu zabil že svojega 15., je bil to šele četrti ligaški gol za Villo, kar je več kot dobrodošla novica za Blaugrano, ki bo na tekmi Lige prvakov naslednji teden gostovala pri AC Milanu.

Španska liga, 13. kolo:

Villarreal : Real Betis 1:0 (1:0)
Valero (21)

Barcelona : Zaragoza 4:0 (2:0)
Piqué (19), Messi (43), Puyol (54), Villa (75)

Valencia : Real Madrid 2:3 (0:1)
Soldado (75, 83); Benzema (20), Ramos (72), Ronaldo (79)

Real Sociedad : Espanyol 0:0

Osasuna : Rayo Vallecano 0:0

Sporting Gijón : Getafe 2:1 (1:1)
Trejo (45), Novo (90); Miku (35)
RK: Barrada (62/Getafe)

Sevilla : Athletic Bilbao 1:2 (1:1)
Navas (15); Iraola (6), De Marcos (71)

Atlético Madrid : Levante 3:2 (0:0)
Pizzi (68), Adrián (74), Diego (83); Torres (72), Suárez (90)

Granada : Mallorca 2:1* (0:1)
Siqueira (54), Martins (58); Víctor (23)
* - prekinjeno v 61. minuti

Racing Santander : Málaga 1:3 (0:0)
Arana (70); Isco (48), Álvaro (65/a.g.), Fernández (89)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 10:47 21. November 2011.

    ...tudi kakšnemu našemu, bi zih prletu...da b'se poštenosti naučl...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.