Grčija prišla do prve zmage na SP-jih

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Na drugi tekmi drugega kola skupine B so Grki z 2:1 porazili Nigerijce. Grki so dobro izkoristili enourno premoč z igralcem več, odločilni zadetek pa je zabil Torosidis.
Oglej si celoten članek

Prvih 15 minut dvoboja ni postreglo z atraktivno igro ne enih ne drugih. Prvi so zadeli Nigerijci, ki so v vodstvo prešli v 16. minuti, ko je s prostega strela po podaji, ki se je kasneje izkazala za strel, zadel Kalu Uche. Nigerijci so tudi po zadetku nadzorovali potek teme, toda stanje na igrišču je spremenila nespametna poteza Sanija Kaitaja, ki je v 33. minuti prejel rdeči karton, potem ko je brcnil Vassilasa Torosidisa. Grki so pritisnili, sadove pa so pobrali v 44. minuti, ko je z nekaj sreče – žoga se je dobila od Lukmana Harune – zabil Dimitrios Salpingidis.

Grki so v drugem polčasu le kronali številčno premoč – Nigerijce so poleg tega načele tudi poškodbe, igrišče sta morala tako zapustiti Taye Taiwo in Uwa Echiejila. Grkom je zmago pristreljal Torosidis, ki je bil na pravem mestu po odbiti žogi, ko je slabo posredoval sicer do tega trenutka odlični vratar Enyeama. Streljal je Alexandros Tziolis, slabo je posredoval Vincent Enyeama, Torosidis pa je Grke popeljal do raja in ohranil grške upe v boju za napredovanje. Tudi Nigerijci še vedno imajo teoretične možnosti za napredovanje. Grki so s to zmago zabeležili prvo zmago na svetovnih prvenstvih, to pa sta bila tudi prva zadetka Grkov na SP-jih.

Sp v nogometu, skupina B, 2. kolo:

Grčija : Nigerija 2:1 (1:1)
Ssalpingidis (44), Torosidis (71); Uche (16)
RK: Kaita (33/Nigerija)

Že odigrano:

Argentina : Južna Koreja 4:1

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.